Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В Аврамівці відзначили День села!

Дата: 21.08.2021 08:45
Кількість переглядів: 240

Фото без опису

Ні, нема без села України,

Бо міць її там і сила,

І пісня її голосна, солов’їна,

Що весь світ покорила!

Кожен населений пункт Монастирищенської громади має свою історію, видатних та працьовитих односельчан і приводом згадати цю історію та відзначити поважних людей і здобутки громади за рік є відзначення Дня села.

Так, 20 серпня, таке свято було у жителів села Аврамівка Монастирищенської територіальної громади. Цього року святкування відбулося на подвір’ї школи, де глядачі зручно розмістилися у затінку дерев.

Територія святкування складалася із декількох локацій: на сцені виступали творчі колективи; грав духовий оркестр; дитячої зони із батутами, солодощами та аніматорами; виставки робіт народних майстрів; також всі жителі та гості мали змогу почастувати смачну юшку, запашний шашлик та інші улюблені страви; всім діткам на святі роздавали морозиво та солодкі напої та частували усіх охочих запашними короваями.

Відкрив захід помічник міського голови в с.Аврамівка та Летичівка - господар свята Андрій Бойко. З вітальними словами та щирими побажаннями також до жителів звернулися заступник міського голови Зоряна Заворотна, директор Аврамівської філії Монастирищенської спеціалізованої школи № 5 Надія Матушко, директор ТОВ «Агровіт» Віктор Слободян. Вони висловили щиру подяку усім жителям за любов та вірність рідному селу, за внесок у розвиток та добробут, тим, хто не тільки на словах, а й конкретними справами допомагає у благоустрої села, підтриманні порядку, розбудовує та прикрашає свій будинок, свій двір, вулицю, усе село. Гості побажали його мешканцям добробуту і процвітання.

Святковий концерт розпочали жіночий вокальний ансамбль "Мелодії серця" (керівник О.Наказний)

- українськими запальними піснями про любов, вірність, піснями, що славлять рідне село та нашу рідну Україну.

Гості свята - народний фольклорно-етнографічний ансамбль «Ластівка» Леухівського сільського будинку культури та Христинівського міського центру культури та дозвілля порадували слух присутніх гарним співом.

Зачарував гостей свята виконанням запальних пісень уродженець м.Монастирище, відомий виконавець зі Звенигородки Євген Мельник.

В ході концерту було відзначено подарунками: наймолодшу пару, що одружилася у 2021 році - сім’ю Тараса та Анастасії Громів, пару, яка відсвяткувала золоте весілля – Олександра Юхимовича та Катерини Трохимівни Мельників, матір – Героїню Аллу Козяр, яка народила 6 дітей, найстаршу жительку села, якій виповнилося 96 років – Антоніну Яківну Макачку та наймолодшого жителя села Артема Коханівського.

Дійство пройшло у святковій і піднесеній душевній атмосфері.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора