Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Кривавими коридорами Іловайська

Дата: 27.08.2021 15:34
Кількість переглядів: 632

Фото без опису

29 серпня в Україні відзначають День пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітеті та територіальну цілісність країни.

Цей день увійшов до нашої історії як один з найтрагічніших і найстрашніших. Вже сім років минуло від Іловайської трагедії, яка стала відліком неповернення у боротьбі української нації за єдність своєї країни.

Сім років уже триває війна на сході України, яка забрала  тисячі життів і ще більше людських доль зруйнувала. Пам’ятати усіх, кого ворожі обстріли навіки вирвали з обіймів рідних, - обов’язок  українців.

Саме в день 29 серпня, коли в донбаських степах наших хлопців – героїв полягло надто багато, ми схиляємо коліно перед мужністю та патріотичним подвигом усіх хто віддав своє життя за право України лишатися незміною на карті світу. Своїми грудьми вони закрили країну від ворожих градів; і наш обов’язок перед ними зробити все, щоб ці тисячі жертв не були марними.

До Дня пам’яті захисників України в Монастирищенській  бібліотеці для дітей влаштовано виставку-спомин «Кривавими коридорами Іловайська» та проведено для наших читачів стіну пам’яті: «Вічна слава й безсмертя хоробрим».

До уваги відвідувачів книгозбірні представлено книги, які розповідають про військові події на Сході України та героїзм наших захисників.

Запрошуємо всіх бажаючих ознайомитись з книжковою виставкою.

Схилімо наші голови і вшануймо пам'ять наших герої, які загинули за мирне небо над нами, за дитячий сміх, за нашу свободу. Пам’ятаємо наших  Героїв кожної миті кожної хвилини, кожного дня !    

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора