Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Серпневий форум педагогічних працівників

Дата: 27.08.2021 19:00
Кількість переглядів: 359

Сьогодні відбувся серпневий форум освітян Монастирищенської громади. Зустріч вперше відбулася в незвичному форматі. Усі учасники форуму стали свідками практичного впровадження освітніх реформ.

На початку зустрічі всі присутні в залі переглянули фільм про те, як функціонувала освітня галузь Монастирищини цілий рік.

У роботі форуму взяв участь міський голова Олександр Тищенко. Олександр Михайлович привітав колег із початком навчального року та зазначив, що забезпечення якісної освіти для дітей – один з пріоритетів діяльності міської влади, тому й надалі спільно з депутатським корпусом та підрозділами міської ради, які відповідають за освітню галузь працюватимуть аби освіта стабільно функціонувала і розвивалася.

Також Олександр Михайлович побажав усім плідної роботи та вдалих звершень.

Про підсумки навчального року, основні виклики, проблеми та пріоритетні завдання на новий навчальний рік виступила начальник управління освіти, молоді та спорту Ніна Завертана.

Ніна Борисівна поінформувала про стан справ в освітній галузі, зокрема, зупинилася на широкомасштабних заходах проведених з підготовки закладів освіти до нового навчального року, удосконалення матеріально-технічної бази закладів освіти та окреслила основні завдання галузі.

Начальник управління зазначила, що перехід на дистанційне навчання, зумовлений пандемією, став неочікуваним та доволі серйозним випробуванням для всіх учасників освітнього процесу – освітян, вчителів, учнів та їхніх батьків. «Після тимчасової розгубленості всім довелось прийняти цей виклик та швидко адаптуватись до нових реалій. Світова пандемія змусила наших педагогів швидко адаптуватися до нових умов, опановувати технології дистанційного навчання, організовувати якісне навчання з використанням цифрових технологій, комунікувати з учнями на відстані, надихати та мотивувати їх до навчання, допомагати батькам», – відзначила Ніна Завертана.

Звернулася до колег і голова Монастирищенської міської організації профспілки працівників освіти і науки України Ірина Милова. Ірина Павлівна розповіла про роботу профспілки за минулий рік та висловила сподівання на тісну співпрацю та підтримку працівників освіти зі сторони міської влади. Також побажала освітянам плідної праці протягом навчального року.

Далі освітяни працювали в двох локаціях: опорного закладу «Монастирищенський ЗЗСО І-ІІІ ст. №2» та опорного ЗЗСО І-ІІІ ст. «Ліцей «Ерудит».

Спільне завершення роботи форуму відбулося на базі опорного ЗЗСО «Монастирищенська спеціалізована школа І-ІІІ ст. №5», де відбулася дегустація страв із нового сучасного меню, розробленого спеціально для безпечного харчування учасників освітнього процесу. Адже одним із пріоритетних завдань у наступному навчальному році є реформування шкільного харчування, тому сьогодні в школі № 5 було продемонстровано перспективне меню, яке в новому навчальному році буде впроваджуватись як нові норми харчування.

Підсумки підведені, пріоритети визначені. Тож бажаємо всім у новому навчальному році міцного здоров’я, виключно успішних та результативних кроків на шляху творення нової Монастирищини.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора