Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У селі Терлиця вперше в Монастирищенській громаді проходив етнофестиваль

Дата: 29.08.2021 12:00
Кількість переглядів: 256

З етнічними мелодіями, веселими забавами, колоритними фотозонами, поважними  гостями і запальними танцями.

Так, 28 серпня у селі Терлиця вперше в Монастирищенській громаді  проходив етнофестиваль.

На його учасників та  численних глядачів впродовж дня чекало колоритне звичаєве дійство: майстерня українського танцю, ліплення з глини за віковічними традиціями, виступи народних колективів, ярмарок народних промислів та дивовижні майстер-класи.

Далі відбулось урочисте відкриття фестивалю. Міський голова Олександр Тищенко, голова Уманської районної ради  Віталій Олійник, місцевий підприємець, меценат та засновник етнофестивалю Олег Яровий, помічник міського голови в с.Терлиця Зінаїда Шквира  привітали присутніх із святом, подякували учасникам фестивалю та глядачам за любов до музики, культури, збереження українських традицій.

Справжньою родзинкою нинішнього фесту стали  виступи українського фольклорного гурту «Буття», фольк- та рок- музиканта Василя Лютого, народного аматорського колективу «Дивина».

Під час святкового концерту відвідувачів пригощали виїзні кухні, частувалися прохолодними напоями та гарячими стравами. На території фестивалю також можна було придбати сувеніри, а діти розважалися на батутах  та смакували солодкою ватою.

Продовжив концертну програму  гурт "Zgorla". Артисти запалювали всіх  піснями та закликали до драйвових танців.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора