Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Княжа Криниця відсвяткувала День села!

Дата: 30.08.2021 16:00
Кількість переглядів: 395

Фото без опису

Вчора, 29 серпня, жителі Княжі Криниці вперше відзначали День села. Святкування розпочалося зі спортивних змагань, на яких місцеві спорцмени демонстрували свою вправність і майстерність. Згодом розпочалася урочиста частина свята у приміщенні сільського будинку культури.

Із теплими словами до жителів звернувся помічник міського голови в селі Княжа Криниця Михайло Підопригора. Вітаючи односельців зі святом, Михайло Іванович, подякував людям, за не байдужість до проблем села та за те, що вони своєю працею розвивають його, й побажав всім міцного здоров’я та добробуту.

Заступник міського голови Зоряна Заворотна привітала присутніх зі святом і побажала селу розквіту та процвітання.

Також завітали на свято та привітали сусідів з Днем села помічники міського голови в селах Шабастівка та Лукашівка Володимир Якубенко та Василь Щербатюк.

Всіх присутніх благословив і побажав любові та миру в серці настоятель місцевого храму Отець Володимир.

Чудові виступи та гарний настрій дарували аматорські колективи та окремі виконавці. Також Зоряна Заворотна та Михайло Підопригора нагородили переможців вранішніх спортивних змагань грамотами та кубком: Дмитра Василенка за зайняте І місце та Миколу Гірічука за ІІ місце у Турнірі з гирьового спорту, молодіжну команду «Колос» за І місце та команду «Ветерани» за зайняте ІІ місце у Турнірі з волейболу.

Під час святкування пригадали поіменно земляків: які ліквідовували наслідки Чорнобильської катастрофи, учасників афганської війни, учасників АТОООС, які нині мужньо захищають кордони України від окупанта. Висловили подяку батькам Андрія і Василя Бойченків – Юрію Андрійовичу та Галині Вікторівні, мамі Віктора Пугачова – Галині Вікторівні за те, що виховали справжніх патріотів, які обрали військову професію.

Не забули й про найповажніших і наймолодших жителів села й про людей, які присвятили одне одному – 50, 60, 65 років подружнього життя.

Також розповідали про історію села та видатних особистостей з Княжі Криниці та Новосілки, якими поправу пишаються мешканці цих сіл.

Під час масових гулянь присутніх пригощали короваєм і частували запашною юшкою, смачною, звареною на вогні кашею і іншими смаколиками. Малеча ж розважалася на дитячих атракціонах і ласувала солодкою ватою. Надвечір свою концертну програму дарували присутнім гості з Христинівки. А завершилося свято дискотекою.

Попри рясний дощ, який зрошував землю впродовж дня – люди святкували від душі. Адже День села – це свято його талановитих і працьовитих жителів, які своєю творчістю звеселяють і зігрівають, а працею – розвивають і збагачують рідну княжикриницьку землю!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора