Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Звернення міського голови Олександра Тищенка щодо вакцинації!

Дата: 06.09.2021 17:21
Кількість переглядів: 267

Фото без опису

Шановні монастирищани, в першу чергу працівники закладів освіти, учні та батьки!

Міністерство охорони здоров’я зробило подання Кабміну щодо переведення України в "жовту" зону карантину.

Очікується, що посилення карантину буде вже з наступного понеділка, тобто 13 вересня.

За словами міністра Віктора Ляшка сьогодні Україна перевищила індикатори, які можуть перенести країну з "зеленої" в "жовту" зону.

Цього тижня відбудеться засідання комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка розгляне дане звернення. Скоріше за все, з наступного понеділка Україна перейде в жовтий рівень епідемічної небезпеки.

У разі переходу області до жовтого, помаранчевого чи червоного карантинного рівня епідемічної безпеки для роботи закладу освіти в звичному режимі потрібно мати мінімум 80% повністю вакцинованого персоналу. Про це йдеться у постанові “Про внесення змін до Національного плану вакцинопрофілактики гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-СоV-2, на період до 31 грудня 2021 року”, яку ухвалив Кабінет Міністрів України 28 липня.

Важливо, що вакцинація залишається найважливішим інструментом запобігання нових захворювань і смертей, а також боротьби з пандемією. Тільки так  освітяни знову зможуть повернутись до звичного життя і навчання.

Аналізуючи стан вакцинації закладів освіти нашої громади, слід зауважити, що не у всіх з них рівень вакцинації достатній для продовження нормальної життєдіяльності освітянських закладів. Знають про це і батьки, які все частіше звертаються до влади про переведення їх дітей в школи з 80% вакцинованих працівників.

Я не маю права вимагати від працівників закладів освіти вакцинації – це залежить і від стану здоров’я і від особистих переконань тощо.

Але офіційно заявляю, що міська рада, управління освіти, молоді та спорту не будуть стримувати перехід учнів в заклади освіти, де буде забезпечена нормальна очна форма навчання!

 

Міський голова                                           Олександр ТИЩЕНКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора