Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Профілактика суїциду серед підлітків

Дата: 10.09.2021 12:39
Кількість переглядів: 585

Фото без опису

      10 вересня – Всесвітній день запобігання самогубствам або Всесвітній день запобігання суїциду - міжнародна дата, яка відзначається по всій планеті щорічно, починаючи з 2003 року. Всесвітній день запобігання самогубствам почали проводити з ініціативи Міжнародної асоціації по запобіганню самогубствам (МАПС) при активній підтримці Всесвітньої організації охорони здоров’я та під патронажем Організації Об’єднаних Націй.

      Цей день, за задумом представників Міжнародної асоціації по запобіганню самогубствам, покликаний привернути увагу влади та громадськості до цієї проблеми.

      Оскільки останнім часом спостерігається зростання суїцидальної активності населення і дітей у тому числі, виникла потреба в організації профілактичної роботи щодо попередження суїцидів серед дітей та підлітків.

      З метою запобігання участі неповнолітніх у таких небезпечних суїцидальних групах (іграх), квестах, контентах соціальних мереж «ВКонтакте», «Instagram», як «Біжи або помри», «Рудий Лис», «Синій Кит», «Червона сова» у школах міста було проведено ряд заходів на тему: «Цінність та унікальність мого життя», «Сенс життя», «Життя наших дітей у наших руках», «Безвихідних ситуацій не буває» .

      В рамках заходів директор Центру соціальних служб Монастирищенської міської ради Ася Підлісна спільно з в.о.начальника відділу Монастирищенського бюро правової допомоги Олександром Нищиком, спеціалістом Монастирищенського бюро безоплатної правової допомоги Іриною Пархомець та бібліографом Монастирищенської публічної бібліотеки Галиною Тимошенко провели ряд бесід, спонукали учнів до роздумів про сенс життя, навіщо людині дається життя, про цінність людського життя і неповторність свого власного.      Особову увагу приділили темі стресів та способам боротьби зі стресом. Зустріч пройшла у дружньому спілкуванні. Наприкінці заходу було розповсюджено буклети.

Будьте уважними один до одного, будьте чуйними і пам'ятайте: життя -це найбільша цінність!

Ми живемо лишень раз!

Усім буває тяжко,але це не привід вкорочувати його!

Просто всім нам іноді дуже необхідна підтримка.

Бережіть рідних,та будьте щасливими заради них!

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора