Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Пам’яті жертв Бабиного Яру

Дата: 29.09.2021 10:30
Кількість переглядів: 210

Фото без опису

Виконуючи  Розпорядження Кабінету Міністрів України «Про затвердження плану заходів, пов’язаних з 80-ми роковинами трагедії Бабиного Яру» про проведення у закладах освіти загальнонаціонального уроку пам’яті 29 вересня 2021 р., приуроченому  80-м роковинам трагедії в Бабиному Яру, працівниками Монастирищенської публічної бібліотеки спільно з викладачами професійного ліцею проведено годину жалоби «Людської пам’яті мости».

29-30 вересня 1941 року німецькими нацистами в Києві було розстріляно понад 33 тисячі мирних людей, більшість із яких — євреї, роми, українці. На заході розказали про трагічні події в Бабиному Яру, про Голокост та події Другої світової війни. Учасники зібрання переглянули відео про трагедію Бабиного Яру,  ознайомились зі споминами очевидців, тих, кому дивом вдалось врятуватись. Розкрили поняття нацизму, чия ідеологія твердить про вищість німецької раси, що деякі народи взагалі не мають права на життя; геноциду, Голокосту. Увазі слухачів презентувались видання з книжкової виставки «Пам’яті жертв Бабиного Яру»: «Щоденник Анни Франк», Тетяни Пахомової «Я, ти і наш мальований і немальований Бог», «Список Шиндлера» Томаса Кініллі, Юрія Винничука «Танго смерті» та інші. Досліджували ці події через реальні історії реальних людей. Зокрема, вшановуючи пам’ять жертв Бабиного Яру ми також згадали і жертв Монастирищини, які знайшли свій останній прихисток в Поперечному яру та Бурлаковому лісі.

         Бабин Яр є однією з найтемніших сторінок історії України. Та про неї потрібно пам’ятати, адже саме так ми зможемо вшанувати пам’ять мільйонів жертв Голокосту. Молодь має усвідомити важливість толерантного ставлення до інших народів, знати історію та з повагою ставитись до пам’ятних дат нашої країни. В цей день ми в жалобі схиляємо голови перед пам’яттю всіх замордованих жертв Другої світової війни…

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора