Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Вшанували пам'ять жертв масових убивств у Бабиному Яру

Дата: 29.09.2021 12:31
Кількість переглядів: 397

Фото без опису

80 років тому Київ пережив трагедію, яка увійшла в світову історію як один з найкривавіших епізодів Голокосту. Впродовж двох днів, 29-30 вересня 1941 року нацисти розстріляли в Києві 33 771 єврея: майже усіх, хто залишався в окупованому місті.

Розстріли в Бабиному Яру стали наймасштабнішим убивством мирного населення, вчиненим нацистами в часи Другої світової війни.

Час безсилий згасити нашу пам’ять і біль втрати за кожним, хто пройшов дорогою смерті й поліг у братській могилі Бабиного Яру. Та наш обов’язок – пам’ятати цю страшну трагедію проти людства.

Тож сьогодні, у роковини трагедії Бабиного Яру, міський голова Олександр Тищенко разом зі своїми заступниками та працівниками міської ради поклали квіти до пам’ятних знаків в Поперечному Яру, де в травні 1942 року нацистами було знищено мирних жителів єврейської національності та в с. Долинка, де були розстріляні 12 підлітків-євреїв із Цибулева.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто став безневинною жертвою жорстокої ідеології.

У цей день скорботи і пам’яті, ми приєднуємося до загальної печалі, співчуваємо болю та втраті. Нехай живе надія, що подібного більше ніколи не повториться!

Будемо пам’ятати...

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора