Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В Монастирищенській громаді в сімейних формах виховання зростає 73 дитини, які залишились без піклування рідних батьків

Дата: 30.09.2021 09:00
Кількість переглядів: 227

Фото без опису

В Україні щороку 30 вересня відзначають свято милосердя і великодушності – День усиновлення. Усиновлення – це особлива дорога батьківства. Благородна і складна, переповнена емоціями, очікуваннями, тривогами. Це дуже відповідальний крок щодо прийняття в сім`ю дитини на правах народженої, з усіма правами та обов`язками, як із боку дорослих, так і з боку дитини.

Монастирищина багата на людей, які готові стати батьками обездоленій дитині. Багато хлопчиків і дівчаток відкрили двері своєї нової домівки, де на них довго чекали, отримали шанс на щасливе дитинство в оточенні батьківської любові.  18 дітей зростають в родинах усиновителів, 43 дитини – виховується опікунами та піклувальниками. У  двох прийомних сім’ях і  дитячому будинку сімейного типу – 12 дітей, які з різних причин свого часу втратили батьківську турботу. Можуть бути усиновленими і перебувають на відповідному обліку 11  дітей, позбавлених батьківського піклування. Інформація про таких дітей, їх фото та відеоанкети розміщені на сайті Міністерства соціальної політики України.

Кожній сім’ї, яка усиновила дитину, держава гарантує:

– одноразову допомогу у зв’язку з усиновленням у розмірі, як при народженні першої дитини;

– одноразову оплачувану відпустку тривалістю 56 календарних днів (70 календарних днів – при усиновленні двох і більше дітей).

Традиційно саме у ці дні  найщиріші слова поваги і подяки для сімей, які взяли на виховання таких дітей.

Усиновити, взяти дитину під опіку/піклування, створити прийомну сім’ю чи дитячий будинок сімейного типу – це надзвичайно важливий крок. За кожним навіть невеликим досягненням стоїть щоденна, кропітка і відповідальна робота усиновителів, опікунів/піклувальників, прийомних батьків, батьків-вихователів, працівників державних органів, служб, закладів.

Не варто боятися зігріти дітей, які цього потребують, своїм теплом і любов’ю, присвятити їм частинку свого життя, подарувати їм справжнє, омріяне дитинство, адже винагородою буде тепла та щира посмішка дитини й невичерпна радість батьківства.

Більш детальну інформацію, як усиновити дитину, створити патронатну, прийомну сім’ю або дитячий будинок сімейного типу, взяти сироту під опіку чи піклування, можна отримати, звернувшись безпосередньо до служби у справах дітей виконавчого комітету міської ради, яка знаходиться за адресою: вул. Соборна, 121, м. Монастирище.

Начальник  служби у справах дітей                        Людмила     РЕДЬКА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора