Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Вічна слава і світла пам’ять Герою!

Дата: 02.10.2021 14:00
Кількість переглядів: 614

Фото без опису

Захист Вітчизни від тих, хто загрожує територіальній цілісності країни – свята справа.

Вона вимагає від людей сміливості, честі та відваги, величезної самопожертви та самовіддачі. Таким був і наш земляк, воїн АТО Роман Бевз.

Сьогодні, 2 жовтня, виповнюється сьома річниця з того дня, коли не стало такого сміливого, відважного, готового до самопожертви Героя України.

Бевз Роман Миколайович народився 28 липня 1981 року у с. Аврамівка Монастирищенського району Черкаської області.

1996 року вступив на навчання до Криворізького військового ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, який закінчив 1999 році.

З вересня 1999 року по червень 2003 року навчався в Одеському інституті Сухопутних військ, здобувши вищу освіту за спеціальністю «Бойове застосування та управління діями підрозділів (частин, з’єднань) Сухопутних військ» та кваліфікацію спеціаліста військового управління – офіцера тактичного рівня.

З 2003 по червень 2005 року обіймав посаду командира навчального взводу - водолазного спеціаліста 73-го морського центру спеціального призначення. У червні 2005 року звільнений у запас ЗСУ у зв’язку зі скороченням штату.

Під час навчання в Криворізькому військовому ліцеї, інституті Сухопутних військ та під час військової служби зарекомендував себе позитивно, уміло застосовував на практиці військові статути, інші керівні документи, точно виконував накази, розуміючи їх суть. Завжди був дисциплінованим, відмінно професійно підготовленим, здатним оперативно вирішувати складні завдання. При навчанні особового складу проводив заняття на відмінному рівні, досягав високих результатів під час військової служби. Легко виконував завдання, які потребували організаторських здібностей. Ці ж якості Роман Миколайович демонстрував під час проведення Антитерористичної операції на Сході України. Мав високе почуття відповідальності та високі моральні якості, із гордістю носив звання офіцера Збройних Сил України.

Роман Миколайович разом з дружиною Іриною Олександрівною народили троє дітей: доньки Софія (2009 р.н.), Марія (2012 р.н.) та син Ростислав (2010 р.н.).

Загинув 2 жовтня 2014 року від кулі снайпера під час обстрілу терористами біля села Старогнатівка Волноваського району.

5 лютого 2015 р. на фасаді Летичівської ЗОШ І-ІІ ступенів Монастирищенського району урочисто відкрили меморіальну дошку Роману Бевзу – колишньому учневі школи, герою, солдату, який загинув під час бойових дій в зоні АТО, захищаючи цілісність і недоторканність нашої держави.

Вічна Пам’ять і Шана Герою!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора