Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Проведено чергову нараду робочої групи з питань підготовки об’єктів комунального майна Монастирищенської міської територіальної громади до роботи в осінньо-зимовий період 2021-2022 років

Дата: 07.10.2021 15:39
Кількість переглядів: 352

Фото без опису

Заступник міського голови Олег Недогода провів нараду щодо виконання заходів з підготовки об’єктів комунального майна громади до роботи в осінньо-зимовий період. Закрема під час наради було розглянуто два питання, які стосувалися безпосередньо підготовки закладів до опалювального сезону та заключення договорів з газопостачальними компаніями. Адже до початку опалювального періоду залишилися лічені дні, а постачальні компанії  або завищують ціну в двічі-тричі, або не відгукуються на оголошені тендери, або взагалі прагнуть розірвати договір на постачання газу. Тобто в Монастирищенській громаді, як і в інших громадах України склалася напрочуд складна ситуація з «газовим питанням».

Тож під час наради робоча група відпрацьовувала всі можливі механізми до сталого проходження та нормального входження в опалювальний сезон. Зокрема йшлося про виконання зобов'язань згідно Меморандуму про взаєморозуміння та врегулювання питань у сфері постачання теплової енергії та постачання гарячої води в опалювальному періоді 2021-2022 рр., що був укладений 30 вересня 2021 року між Урядом, НАК «Нафтогаз України», Офісом Президента України та Асоціацією міст України у Києві. Також було обговорено й те, що газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг»  планує постачати газ до бюджетних установ за ціною 16391,56 грн за тис куб. м., в той час як інші компанії за ті ж самі послуги вимагають вдвічі, а то й втричі дорожче. Тому робоча група розглянула можливість співпраці з цією компанією, обговорила процедуру підписання та окреслила певний план дій.

За результатами наради кожному керівнику були надані окремі доручення, які забезпечать розпочати опалювальний сезон вчасно та якісно.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора