Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Акт вандалізму в центрі міста!

Дата: 08.10.2021 16:00
Кількість переглядів: 1163

Фото без опису

Вандалізм для Монастирища не новина, але кожен раз, коли виникає така ситуація стає прикро. Адже міська влада старається і працює над створенням комфортніших умов для відпочинку в місті. Так, сьогодні в дитячому парку відкрили спортивний майданчик, який напередодні відкриття уже постраждав від рук малолітніх вандалів.

У ніч з 6 на 7 жовтня на спортивному майданчику, створеному у межах програми Президента України «Здорова Україна» та соціального проекту «Активні парки – локації здорової України» було пошкоджено інформаційні таблички, встановлені за кошти міського бюджету.  Для з’ясування обставин акту вандалізму було викликано поліцію, яка переглянувши відео з камер спостереження встановила, що комунальне майно було понищено групою підлітків. Дуже оперативно дітей було розшукано та разом з батьками запрошено на з’ясування обставин до відділку поліції. До слова, з етичних міркувань ми не називаємо імена та прізвища винуватців, хоча й могли б, щоб місто знало в обличчя своїх «героїв».

Після виховної бесіди, батьки визнали вину своїх дітей на зобов’язалися за власний кошт відновити понівечене комунальне майно.

Батьки цілком відповідають за діяння своїх дітей, до досягнення останніми повноліття. Тому, дорогі батьки, стежте уважніше за своїми дітьми, цікавтеся чим вони займаються та з ким і де проводять свій час, адже за неналежне виконання батьківських обов’язків передбачена адміністративна відповідальність.

Стаття 184 КУпАП передбачає, що ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання і виховання малолітніх та неповнолітніх дітей тягне за собою попередження або накладення штрафу від 850 – 1700 грн.

Ті самі дії, вчинені повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення, тягнуть за собою накладення штрафу від 1700 – 5100 грн.

Вчинення неповнолітніми віком від чотирнадцяти до шістнадцяти років правопорушення, відповідальність за яке передбачено цим Кодексом, тягне за собою накладення штрафу на батьків або осіб, які їх замінюють, від 1700 – 5100 грн.

Вчинення неповнолітніми діянь, що містять ознаки злочину, відповідальність за які передбачена Кримінальним кодексом України, якщо вони не досягли віку, з якого настає кримінальна відповідальність, тягне за собою накладення штрафу на батьків або осіб, що їх замінюють, від 1700 – 5100 грн.

ДОРОСЛІ, БУДЬТЕ ВІДПОВІДАЛЬНИМИ!

ПАМ’ЯТАЙТЕ, ЩО ВИХОВАННЯ ДІТЕЙ – ВАШ ОБОВ’ЯЗОК!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора