Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На Монастирищині відбулися районні змагання з військово-прикладних видів спорту «Кубок Івана Богуна»

Дата: 10.10.2021 15:00
Кількість переглядів: 330

Фото без опису

Вчора, 9 жовтня, за сприяння Монастирищенської міської ради на стадіоні «Авангард» відбулися змагання з військово-прикладних видів спорту серед учнівської молоді Уманського району на «Кубок Івана Богуна», приурочені Дню захисників і захисниць України та Дню українського козацтва. В змаганнях взяли участь 8 команд з с. Іваньки (Іваньківської ТГ), с. Дмитрушки (Дмитрушківської ТГ), м. Жашків (Жашківської ТГ), с. Ладижинка (Ладижинської ТГ), с. Молодецьке (Маньківської ТГ) та м. Монастирище (ОЗЗСО І-ІІІ ст. «Ліцей «Ерудит»), с. Коритня, с. Копіювата (Монастирищенської ТГ) під гаслом «Гартуйся та перемагай».

Учасників змагання привітали голова Уманської райдержадміністрації Ігор Миклащук, заступник міського голови Зоряна Заворотна, голова координаційної ради з національно-патріотичного виховання при Уманській райдержадміністрації Анатолій Риженко, командир батальйону ім. Генерала Кульчицького (2014-2020 років) Віктор Толочко та головний суддя змагань Михайло Панченко. Серед почесних гостей заходу також були наші відважні Герої – учасники АТО/ООС.

Під час заходу учні виконували «Марш Нової Армії», Гімн України, демонструючи патріотизм і шану до рідної Вкраїни та бійців, які захищають нас на передовій. Учасники АТО/ООС дали справжній концерт «Пісні, народжені в АТО», вони співали пісні та розповідали вірші, які були написані в окопах, під впливом пережитого на війні, їх голоси та слова – охоплювали болем і ніби проникали в глибину душі.

Що ж до самих змагань, то учні боролися в розбиранні та збиранні автомата АКС-74 на швидкість, стрільбі з пневматичної гвинтівки, підтягуванні на перекладені, медичній долікарській допомозі, метанні гранати на дальність, перетягуванні линви і смузі перешкод, яка складалася із 19 завдань.

Змагання були видовищними і всі учасники викладалася на всі 100%, а кращі з них у особистих залікових змаганнях отримали грамоти та нагороди з рук учасників АТО/ООС.

Підводячи підсумки з районних змагань з військово-прикладних видів спорту на «Кубок Івана Богуна», варто додати, що козачий дух і до сьогодні живе на нашій землі, і що не перевелися на Монастирищині справжні козаки. Адже призові місця дісталися двом нашим командам. Так, ІІІ місце посіла команда с. Коритня, ІІ місце – команда с. Іваньки, а І почесне місце зайняла команда м. Монастирище (ОЗЗСО І-ІІІ ст. «Ліцей «Ерудит»). Команди-переможці в урочистій та піднесеній атмосфері були відзначені кубками, грамотами та грошовими подарунками від міського голови Олександра Тищенка.

Грамоти Монастирищенської міської ради були вручені всім представникам команд, адже вони докладають максимум зусиль, щоб підростаюче покоління українців було сильне духом, тілом і любило та шанувало свою Неньку Україну. Також цього дня були вручені Подяки голови Умаської райдержадміністрації засновникам ГО «Монастирищенський вишкільний центр «Гарт» Валерію Мельничуку та Михайлу Панченку за їх внескок у національно-патріотичне виховання молоді та фізичний гарт школярів. Дипломом Ірпінської міської ради за участь у Міжнародному фестивалі «Козацькій славі жити у віках» нагородили народний аматорський чоловічий ансамбль «Монастирищенські козаки» (керівник Максим Мулик). А учасниці з с. Іваньки, командир батальйону ім. Генерала Кульчицького Віктор Толочко вручив пам’ятний подарунок – шеврон батальйону.

Тож змагання з військово-прикладних видів спорту вдались, учні продемонстрували вправність, силу, знання, мужність і були посвячені в козаки. А всі присутні насолодилися захоплюючою боротьбою команд, душевним концертом від учасників АТО/ООС та скуштували справжню козацьку кашу.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора