Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Уряд підтримає фермерів, які використовують технології зрошення земель

Дата: 12.10.2021 14:00
Кількість переглядів: 236

11 жовтня 2021 року під час позачергового  засідання Кабінету Міністрів України було затверджено порядок надання державної підтримки товаровиробникам, які використовують меліоровані землі.

За словами Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, держава компенсує 25% витрат тим агровиробникам, які встановили або модернізували системи зрошення у своїх господарствах. Модернізація системи зрошення земель у південних регіонах України дасть змогу збільшити їх врожайність щонайменше удвічі, що сприятиме зростанню ВВП та створенню нових робочих місць. Цього року безповоротна дотація для аграріїв за відповідною програмою складе 50 млн грн. 

«Меліорація таких земель – це один із ключових елементів підвищення врожайності наших аграріїв до рівня передових держав, а це означає збільшення експортної виручки, збільшення кількості робочих місць та реінвестицій в економіку. Саме тому Уряд ухвалив рішення виділити кошти українським фермерам, які впроваджують у себе відповідні технології зрошення. Це інвестиції в підвищення продуктивності економіки та майбутнє країни», – відзначив Прем’єр-міністр.

Очільник Уряду також підкреслив, що перед Міністерством аграрної політики стоїть завдання розпочати пілотні проекти у сфері меліорації земель на основі державно-приватного партнерства.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора