Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Засідання шахового клубу «Ферзь»

Дата: 11.10.2021 11:30
Кількість переглядів: 291

Фото без опису

Нікого не треба переконувати, що гра в шахи вимагає концентрації уваги і інтелекту. Шахи як вид спорту сприяють розвитку логічного мислення, вміння будувати стратегії і формувати тактичні прийоми, виховують волю до перемоги, з гідністю та оптимізмом вчать сприймати поразку, а також допомагають запобігти низці хвороб головного мозку (зокрема, хворобі Альцгеймера),

В неділю в Монастирищенській публічній бібліотеці за участі Голови Федерації з шахів Монастирищенської громади Олега Ярового вчергове відбулось засідання шахового клубу «Ферзь». Слід зазначити, що Олег Станіславович опікується шаховим клубом, зокрема, ним  було придбано 6 комплектів шахівниць та годинників для гри, тому змагання відбуваються на професійному рівні, з дотриманням всіх правил.

         Гра в шахи приносить задоволення, покращує пам'ять, розвиває уяву та креативність, є чудовою базою для низки висококваліфікованих професій, такі як програмування, математичний аналіз, юриспруденція, бухгалтерський облік і фінанси, менеджмент тощо. Тому метою клубу є залучення якомога більшої кількості дітей та молоді до цього виду спорту, цим самим протидіяти  негативним залежностям підростаючого покоління від алкоголю, куріння, наркотиків. Молодь мала можливість позмагатись, вдосконалити своє вміння гри, зігравши з більш досвідченими гравцями. Дорослі гравці змагались з достойними супротивниками, спілкувались, обмінювались новинами, знайомитись з новими надходженнями книг та періодичних видань до бібліотеки.

        


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора