Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Родом козак – духом захисник

Дата: 13.10.2021 12:00
Кількість переглядів: 207

Фото без опису

Центральним явищем історії України ХVІ – ХVІІІст. Було козацтво, яке втілило кращі національні риси українського народу. Воно було оборонцем рідного краю від зовнішніх ворогів, чинило активний опір соціальному та національно-релігійному гнобленню, стало творцем нової форми державності на українських землях.

         14 жовтня українці святкують одразу три свята: свято Покрови Божої матері, День українського козацтва, День захисника та захисниць України.

         До цих свят в Монастирищенській бібліотеці для дітей оформлена книжкова виставка: «Родом козак – духом захисник». Запрошуємо всіх, хто захоплюється історією своєї держави, гостей і наших постійних читачів ознайомитися з виданнями художньої літератури, документальними творами, які висвітлюють історію козацтва та його славетних представників, традиції та звичаї Запорізької Січі і сучасних героїв, справжніх захисників, які й сьогодні віддають свої життя за цілісність та неподільність нашої держави, за світле та щасливе майбутнє наших дітей.

         Працівники бібліотеки від щирого серця вітають наших захисників зі святом, що увібрало в себе багаті і славні козацькі традиції, що уособлює мужність рідної землі впродовж всієї багатовікової української історії.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора