Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Шановні жителі громади, закликаємо вас бути відповідальними!

Дата: 19.10.2021 12:25
Кількість переглядів: 165

Фото без опису

Монастирищенська громада, зокрема місто, його околиці просто потопають у диму від спалення осіннього «сміття». І хоча на законодавчому рівні офіційно заборонено це робити, при цьому до контейнерів викидати листя і рештки рослин теж не можна. Чимало жителів громади продовжують палити сміття, ігноруючи Закон. Внаслідок цього наші діти і всі довкола задихаються димом.

Тому звертаємо вашу увагу, що найбільш ефективним по відношенню до довкілля шляхом утилізації опалого листя є компостування! Метод компостування є безпечним способом переробки листя та інших органічних відходів, що не шкодить довкіллю та значно зменшує кількість сміття, що викидається на сміттєзвалище.

З огляду на це, просимо вас припинити випалювати суху траву, бур’ян, листя при наведенні ладу біля своїх садиб, на городах, прибудинкових територіях, перетворюючи родючі землі навколо нас на попелище. Адже цими безвідповідальними діями ви лише додаєте роботи пожежним, наносите шкоди екології, здоров’ю оточуючим, своїм нащадкам і власне собі.

Тож будьте свідомими громадянами! Не паліть – компостуйте!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора