Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У сміттєві контейнери заборонено викидати листя, бур’ян, гілля та будівельне сміття

Дата: 21.10.2021 09:37
Кількість переглядів: 573

Фото без опису

 

      Комунальне підприємство «Монастирищенське виробниче управління житлово-комунального господарства» доводить до відома Споживачів, що переважна більшість мешканців розуміють Правила поводження з побутовими відходами,  але частина Споживачів ці Правила просто ігноруєть. «Просто викинути», «щоб позбутись», «головне, щоб у мене було чисто», і байдуже, як ці відходи потім забиратимуть, саме так думають Споживачі, які перетворюють території навколо сміттєвих майданчиків у стихійні сміттєзвалища, а комунальникам та працівникам з благоустрою згодом доводиться в ручну лопатами, мітлами, або із залученням спецтехніки прибирати ці відходи.

     Цілком зрозуміло, що мешканцям потрібно кудись дівати обрізані гілки з дерев та кущів, сухе листя, траву та інше сміття, але потрібна елементарна культура при викиданні цього сміття.

     Кожен мешканець при викиданні відходів повинен скористатись простими і в той же час необхідними для кожного  

 

               Правилами поводження зі сміттям (побутовими відходами):

 

  1. Не викидати сміття біля майданчика та повз спеціалізованих контейнерів.
  2. Листя, траву та інші органічні відходи непотрібно викидати в контейнери для збору побутових відходів, а КОМПОСТУВАТИ.
  3. Якщо гілки чи інші подібні відходи мають довжину більшу за 50 см. то їх потрібно складувати біля контейнера.

 

     Крім того, слід окремо наголосити, що сміття з категорії “будівельне”, а саме: залишки цегли, бетону, шиферу, лінолеуму, кахельної плитки тощо викидати суворо заборонено, як в контейнери для збору побутових відходів, так і поруч з майданчиком побутових відходів. Будівельне сміття вивозиться до полігону побутових відходів власноруч або за попередньо оплаченим замовленням власником цих відходів з помешкання, де воно знаходиться з залученням спеціалізованої техніки підприємства.

     Працівники комунального підприємства «Монастирищенське виробниче управління житлово-комунального господарства” та працівники з благоустрою постійно проводять ліквідацію стихійних сміттєзвалищ, але нові з`являються вже наступного дня.

        Шановні мешканці! Не утворюйте стихійні сміттєзвалища. Подбайте про чистоту свого рідного міста, культуру викидання сміття та про повагу до оточуючих. Не показуйте поганий приклад дітям, які бачать Ваше відношення та копіюють подібне.

 

ПАМЯТАЙТЕ: «ЩО ЧИСТО НЕ ТАМ, ДЕ ПРИБИРАЮТЬ, А ТАМ ДЕ НЕ СМІТЯТЬ!»

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора