Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

…І був великий світлий День

Дата: 28.10.2021 15:00
Кількість переглядів: 274

Фото без опису

      28 жовтня наша країна відзначає день визволення України від фашистських загарбників. В цей день ми вшановуємо тих, хто віддав своє життя виганяючи нацистських окупантів з української землі.

         В ході Другої світової війни 1939 – 1945 років саме на території України відбулася битва за визволення Європи від нацизму. Військові дії відбувалися на території України протягом 40 місяців – з 22 червня 1941 року до кінця жовтня 1944 року. За сучасними підрахунками,  загальні людські втрати України, становили 9 мільйонів. На території нашої держави було зруйновано понад 700 міст і 28 тисяч сіл, без даху над головою залишилося 10 мільйонів людей, було знищено понад 16 тисяч промислових підприємств.

         З нагоди відзначення Дня визволення України від нацистських загарбників в Монастирищенській бібліотеці для дітей презентовано історичну виставку-хроніку: «…І був великий світлий День». Книги, представлені на виставці, розкривають історичну правду про переможні та трагічні дні війни.

         Для відвідувачів книгозбірні проведено героїчну сторінку: «Бої відшуміли, скінчилась війна, та в пам’яті житиме довго вона».

         Ми вдячні всім тим, хто боровся з ворогом, сумлінно виконали священний обов’язок – мужньо захищаючи від загарбників свою землю.

         Завітавши до бібліотеки, ви матимете змогу детальніше переглянути книжкову виставку та вклонитися світлій пам’яті полеглих за волю України.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора