Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Гелловін – час чаклунів, чудес та жахів

Дата: 29.10.2021 17:00
Кількість переглядів: 195

Наближається одне з найбільш страшних свят, а саме Гелловін. Дослівно Гелловін перекладається як надвечір’я всіх святих душ. У країнах світу його святкують у ніч з 31 жовтня на 1 листопада. Що цікаво, кожна держава робить це по своєму.

         В Україні вже багато років відзначають це свято. За легендою у цю ніч душі всіх померлих приходять на землю та блукають вулицями. Дехто ставиться до його святкування вкрай негативно, зазначаючи що це «чуже» запозичене свято. Проте запозичена лише назва адже в українців раніше був свій Гелловін. Існував він за часів вірування у різних богів і звався Велесова ніч (в честь одного з язичницьких божеств).  Святкувалася Велесова ніч так само з 31 жовтня на 1 листопада, коли душі усіх померлих спускались на землю.

         Щоб створити святковий, містичний настрій для наших користувачів в Монастирищенській бібліотеці для дітей проведено літературну містерію: «Гелловін – час чаклунів, чудес та жахів», присвячений Гелловіну.

         Учасниками заходу стали учні 4-А класу ліцею «Ерудит» (вчитель Коберник Ольга Іванівна).

        Чаклунка-бібліотекар розповіла гостям про історію виникнення свята Гелловін, Велесову ніч. Презентувала моторошну і химерну виставку книжок наповнену страхітливими і містичними персонажами. Учасникам містерії було зовсім не страшно. Діти весело провели час, та дізналися багато цікавої інформації.

         Шановні наші читачі! Якщо бажаєте потрапити до світу чаклунів, жахів, містики, звичайно ж доброго і веселого, приходьте до нашої бібліотеки та обирайте книги, які вам будуть до вподоби!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора