Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Привітали відому на Монастирищині фольклористку Марію Шандру

Дата: 01.11.2021 16:30
Кількість переглядів: 218

Фото без опису

За давньою традицією на Монастирищині вітають старожилів із Днем народження. Так, сьогодні з 91-річчям знану на Монастирищині фольклористку Марію Шандру із Бачкуриного від імені міського голови Олександра Тищенка привітав помічник міського голови в с. Бачкурине Анатолій Руденко.

Вітаючи іменинницю, Анатолій Олексійович побажав довгожительці громади міцного здоров’я на довгі роки, миру, злагоди, благополуччя та щасливого довголіття. Щоб життєва дорога вилася по висхідній, нагороджувала здоров’ям, щастям, радістю та всіма земними благами.

Марія Федорівна знає тисячі пісень, легенд, бувальщин про рідний край, його традиції. Майже 40 років вона була активною учасницею Бачкуринського народного фольклорно-етнографічного ансамблю «Вишуканка». На її честь 2015 року на Черкащині було засноване фольклорне свято автентичного та народного співу «Маріїні скарби».

Не одна фольклорна експедиція студентів Уманського державного університету ім. П. Г. Тичини записувала від Марії Шандри матеріали народних свят, пісень і обрядів. Вона була частим гостем на різних святах, уроках народознавства у навчальних закладах, ставала неодноразовим переможцем на конкурсах читців. Завдяки Марії Федорівні вдалося зберегти найкращі перли українського фольклору, переспівувати її пісні, переповідати легенди, оповідки від покоління до покоління.

Незважаючи на такий поважний вік, ювілярка зберегла ясність пам’яті та мудрість, завжди усміхнена та привітна, вражає своєю щирістю, добротою та життєрадісністю.

Тож хочеться побажати, щоб Господь дарував Марії Шандрі міцне здоров’я, аби в родинному колі з усмішкою, наснагою та оптимізмом зустріти ще не один День народження.

Дружна родина – це найцінніше багатство ювілярки. Тож, можливо, саме в щирості та любові до найрідніших людей і криється секрет її довголіття.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора