Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Писати для дітей – радість

Дата: 11.11.2021 10:00
Кількість переглядів: 195

Фото без опису

        12 листопада відзначається 85 річниця від дня народження українського поета, прозаїка Миколи Федоровича Сингаївського. Найбільшого творчого успіху Микола Сингаївський досяг у дитячій літературі. За твори для дітей та юнацтва поет удостоєний найвищої літературної премії ім. Лесі Українки та премії ім. Миколи Трублаїні.

         До ювілею поета в Монастирищенській бібліотеці для дітей проведено літературний портрет: «Писати для дітей - радість».  Учасники заходу учні   4-В класу ліцею «Ерудит» (вчитель Данько Олена Михайлівна), дізналися про життєвий та творчий шлях Миколи Сингаївського. У його віршах кожен рядок, кожне слово світиться красою життя, радістю існування на землі, великою любов’ю до рідного слова.

         Не можна було не згадати ще один жанр мистецтва, до якого прикипів душею Микола Федорович. Це – пісня, адже багато віршів написаних ним стали «співучими». Всесвітню славу поетові принесли його знамениті «Чорнобривці». Ця пісня на музику українського композитора Володимира Верменича стала своєрідним автографом поета в культурному надбанні України. Діти прослухали пісню «Чорнобривці». Вже кілька поколінь українців співає її, бо в ній звучать найпотаємніші почуття кожної людини – любов до мами, до краси рідного краю.

Фото без описуФото без описуФото без опису

      Бібліотекар ознайомила гостей з книжковою виставкою, біля якої звучали вірші поета.

      Запрошуємо всіх шанувальників творчості Миколи Сингаївського до нашої бібліотеки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора