Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулась нарада стосовно дотримання епідеміологічних обмежень “червоної зони”

Дата: 15.11.2021 16:01
Кількість переглядів: 192

Фото без опису

      15 листопада, під головуванням заступника міського голови Олега Недогоди, відбулась нарада стосовно дотримання епідеміологічних обмежень “червоної зони” за участі представників нацполіції, держпродспоживслужби, лабораторного центру тощо.

      Згідно рішення місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 12.11.2021 № 9 створено робочу групу щодо моніторингу дотримання обмежувальних протиепідемічних заходів, передбачених для «червоного» рівня епіднебезпеки поширення гострої респіраторної хвороби СОVID-19.

      На нараді обговорили механізм та графік  роботи ковід-патрулів, організацію яких вимагають умови червоного рівня епіднебезпеки.

     Якщо ковід-патруль у магазині чи закладі харчування виявляє відвідувачів без документів, що підтверджують факт вакцинації, на власників закладу складається відповідний протокол і подається до суду для притягнення до адміністративної відповідальності. Штраф для підприємців у такому випадку буде від 17 тис. грн.

      Людина, яка прийшла до закладу без ковід-сертифікату, відповідальності не несе. Відповідальний заклад, який впустив людину без документів про вакцинацію!!!

      Відповідно до оновленої постанови КМУ № 1236 персонал усіх закладів, які займаються наданням послуг населенню, має бути 100% щепленим. 

Це заклади громадського харчування, кінотеатри, театри. 

      Допускаються до закладів відвідувачі, які мають або ковід-сертифікат у «Дії», або паперовий сертифікат, який свідчить про дворазове щеплення двофазною вакциною, чи одноразове двофазною вакциною.

      Промислові ринки чи магазини, які підпадають під обмеження – відвідувачі лише з документами про вакцинацію, персонал – щеплений 100%.   

      Ринки, які мають близько 60% харчових продуктів, працюють без обмежень для відвідувачів.

      Не вимагається щеплення як в обслуговуючого персоналу, так і у відвідувачів у перукарнях, але відвідувачі мають бути за записом. 

      Хто прийшов раніше часу – не можуть очікувати у приміщенні, а мають зачекати на вулиці, інакше власники перукарні сплатять штраф.

      Якщо у людини немає сертифіката про вакцинацію, але є довідка, що вона перехворіла, то у таких випадках довідка  є чинною і діє протягом 180 днів. Це стосується як допуску до роботи працівників, так і відвідувачів. Так само допускається людина з ПЛР-тестом, який діє не більше 72 годин.

      На завершення засідання Олег Федорович наголосив, що розуміє соціальну напругу, але ситуація критична, тому попросив з розумінням віднестися до карантинних обмежень і берегти своє здоров’я й здоров’я своїх близьких.

 

Довідково:

Червоний рівень епіднебезпеки поширення COVID-19 встановлений у Черкаській області з 12 листопада.

Таке рішення прийняли на  засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

Рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 встановлюється відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Переходом на червоний рівень регулюються також обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для червоного рівня епідемічної небезпеки.

 Регіональна та міська комісії ТЕБ та НС не можуть впливати на рішення державної комісії та МОЗ, де законодавчо визначена низка обмежень для кожного рівня. 

 Відтак, згідно з нормативами МОЗ, червоний рівень епіднебезпеки передбачає запровадження у регіоні низки обмежень:

робота закладів громадського харчування, окрім адресної доставки та замовлень навинос;

робота ТРЦ та інших розважальних закладів, кінотеатрів, театрів тощо;

робота закладів освіти, окрім дитячих садків і початкових класів шкіл;

робота непродовольчих ринків і магазинів, спортзалів, басейнів і фітнес-центрів;

проведення масових заходів, окрім офіційних спортивних заходів і матчів командних ігрових видів спорту без глядачів;

робота закладів культури, окрім історико-культурних заповідників, проведення кіно- та відеозйомки.

Ці обмеження не діятимуть у випадку 100% вакцинації співробітників та відвідувачів, тобто наявністю в організаторів та учасників зелених COVID-сертифікатів.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора