Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Вогонь скорботи в серці навіки

Дата: 25.11.2021 11:30
Кількість переглядів: 184

Фото без опису

Лежить попіл на розпутті,

А в попелі тліє

Іскра вогню великого…

Т.Шевченко

         Яких лише буревіїв і трагедій не зазнала українська земля – і всі вони полишили глибокий слід…

         Кожної четвертої суботи листопада у віконцях домівок українців запалюються свічечки – так ми згадуємо про людей, які померли в наслідок Голодомору 1932 – 1933 років.

         Знищити українців, як націю – мета організаторів Голодомору. Остаточно ліквідувати мову, культуру, історію, все те, що робило нас унікальними в цьому світі. Тому масштаби злочину такі великі, тому вбито мільйони людей.

         До Дня пам’яті Голодоморів в Монастирищенській бібліотеці для дітей підготовлено виставку-пам’ять: «Вогонь скорботи в серці навіки» та проведено для відвідувачів книгозбірні поминальний екскурс: «Від заборони до безсмертя». На виставці представлено книги про геноцид української нації, спогади і свідчення очевидців, тих хто у своїй пам’яті крізь роки проніс страждання та біль, спричинені тоталітарним режимом. Бібліотекарі розповіли дітям про справжні причини геноциду, про те, що відбувалося у ті страшні роки. Презентували книги присвячені тематиці Голодоморів. Бажаючі мали можливість переглянути короткометражний фільм: «Чорне намисто».

         Тільки пам’ятаючи минуле, ми можемо творити сьогодення і мріяти про майбутнє.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора