Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Монастирищина вшановувала пам'ять жертв Голодомору!

Дата: 27.11.2021 11:00
Кількість переглядів: 234

Фото без опису

Пам'ять – нескінченна книга, в якій записано все: і життя людини, і життя країни. Там багато сторінок вписано кривавими і чорними кольорами.

Великий голод 1932-1933 років в Україні забрав життя від 7 до 10 мільйонів невинних людей, на Монастирищині – близько 8 тисяч…

Щороку, в четверту суботу листопада, Україна схиляє коліна перед мільйонами жертв Голодомору 1932-1933 років, перед тими страждальцями, могили яких розкидані по садках, балках, дворах, узбіччях доріг та на цвинтарях, де насипані великі могили або колективні.

У рамках заходів із вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні, 27 листопада міський голова Олександр Тищенко, його заступники, керівники структурних підрозділів міської ради, громадськість взяли участь у мітингу-реквіємі біля пам’ятного знаку жертвам Голодомору 1932-1933 років.

Панахиду за померлими з голоду відслужив протоієрей отець Олег Селецький .

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять всіх замучених голодом, поклали колоски та траурні композиції з квітів до пам'ятника і запалили свічки пам’яті на знак скорботи.

Звертаємося з проханням до монастирищан о 16 годині засвітити і поставити свічку на підвіконня. Цих вогників має бути якнайбільше. Вони потрібні для кожного, вони символізують нашу скорботу і пам'ять про мільйони загублених життів наших українців. Ці вогники зігріють душі загиблих.

Це - знак нашої пам’яті.

Це – символ очищення задля нашого майбутнього.

Ми живемо. Живе наш народ. Так буде завжди!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора