Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«Скажи «НІ!» насильству»

Дата: 30.11.2021 16:20
Кількість переглядів: 173

Фото без опису

В Україні стартувала масштабна акція «16 днів проти насильства» яка щороку проходить 25 листопада по 10 грудня та має на меті привернення уваги суспільства до проблеми насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми дискримінації в суспільстві, а також протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

Прояви насильства порушують права людини, принципи її вільного та справедливого існування. І коли насильство чиниться поруч із нами чи в нас у домі, у школі, на вулиці ми можемо і повинні зупинити його.

Монастирищенська бібліотека для дітей також долучається до акції «16 днів проти насильства». В читальній залі книгозбірні влаштована книжкова виставка «Скажи «НІ!» насильству» де зібрано книги та брошури присвячені актуальним для українського суспільства проблемами, недопущення випадків насильства щодо дітей та підлітків.

За матеріалами виставки для відвідувачів проведено: відкритий діалог: «Будемо разом щасливими» де мова йшла про те, що таке насильство і як себе захистити? До діалогу була запрошена директор комунальної установи  «Центр соціальних служб Монастирищенської міської ради» Підлісна Ася Миколаївна, яка  розповіла учасникам заходу про те, що на жаль, тисячі українських дітей страждають від жорстокого поводження. Повідомила дітям про те, що вони мають право на захист від приниження та насильства, яке карається законом. При потребі, вони можуть звернутись до соціальних служб, де їх вислухають, підтримають і допоможуть.

Такі заходи сприяють вихованню в дітей людяності, поваги до гідності іншої людини, свідомого ставлення до своїх прав та обов’язків.

       Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора