Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Подай руку допомоги

Дата: 03.12.2021 09:30
Кількість переглядів: 222

Фото без опису

3 грудня щороку разом із світовою спільнотою Україна відзначає день людей з інвалідністю. Разом з нами живуть люди, фізичні можливості яких обмежені. Це ті, хто з певних причин не може повноцінно забезпечувати себе, доглядати за собою. Інвалідність може бути вродженою і набутою в результаті травм, інфекцій, тощо. Проведення Міжнародного дня людей з обмеженими фізичними можливостями спрямовано на привернення уваги до проблем цієї категорії суспільства, захист їх гідності, прав та благополуччя.

В Монастирищенській публічній бібліотеці  організовано виставку-звертання: «Всепереможна віра у життя», яка  містить найновіші видання про виховання дітей з особливими потребами, інклюзивне навчання діток з синдромом Дауна, аутизмом, порушеннями мовлення та ін. Книги стануть в нагоді батькам, вчителям, вихователям.

Для здобувачів освіти професійного ліцею працівниками Монастирищенської публічної бібліотеки був проведений відвертий діалог «Доброта, як сонце, завжди гріє», щоб привернути увагу молоді до проблем людей з особливими потребами, які потребують до себе гідного відношення, поваги і, разом з тим, нашої допомоги та підтримки. На сході нашої країни восьмий рік іде війна, яка, на жаль, забирає життя, калічить здоров’я молодих людей. Ці люди потребують реабілітації, підтримки та адаптації до нормального життя, реалізації себе як в особистому житті, так і в професійній діяльності. І наш обов’язок їм в цьому допомогти. На сьогодні в Україні є понад 2,7 млн. осіб, які мають інвалідність, у тому числі понад 222,3 тис. осіб з І групою інвалідності, 900,8 тис. осіб з ІІ групою інвалідності, 1416 тис. осіб з ІІІ групою інвалідності та понад 163,9 тис. дітей з інвалідністю. Увага держави та милосердя, толерантність кожного з нас допоможуть спростити життя людей з обмеженими можливостями, створити майбутнє, де б люди не були виключені з соціуму з-за проблем зі здоров`ям.

Відзначаючи Міжнародний день інвалідів, прогресивне людство засвідчує цим, що громадяни з обмеженими фізичними можливостями потребують особливої уваги. Для них мають бути створені такі умови, які дають змогу відчувати себе рівними серед рівних. Адже саме ставлення до інвалідів визначає ступінь цивілізованості суспільства. Захищаючи гідність таких особливих людей, ми захищаємо своє людське обличчя.

     Бажаємо всім людям з особливими потребами витримки, оптимізму, здоров`я, можливості втілити в реальність Ваші плани та задуми! 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора