Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Шановні мешканці громади!

Дата: 06.12.2021 14:40
Кількість переглядів: 262

Фото без опису

Більшість пацієнтів з коронавірусом поступають в лікарню у важкому стані і потребують кисневої терапії. Люди знають статистику, що 80% переносять коронавірус легко. І деякі хворі сидять вдома та довго не звертаються до лікарів. Через пізнє звернення вони поступають у дуже важкому – передреанімаційному стані. Тому закликаємо звертатися до сімейних лікарів, а при потребі – викликати "швидку", щоб госпіталізація була вчасною, і можна було коригувати лікувальні заходи.

Якщо ви відчули у себе симптоми – телефонуйте до лікаря. Основні симптоми – це підвищена температура, кашель, втома, ускладнене дихання.

Особливо серйозно варто поставитися до таких симптомів, якщо ви контактували з людиною, інфікованою коронавірусом.

Щоб уберегти себе та своїх близьких, необхідно чітко дотримуватися відповідних рекомендацій. Не займайтеся самолікуванням і одразу звертайтеся до сімейного лікаря, якщо відчули симптоми захворювання.

Надмірне та безконтрольне споживання антибіотиків може ускладнити лікування простих інфекцій через стійкість бактерій до антибіотиків.

Тож що може зробити кожен з нас вже сьогодні?

Не призначати самостійно антибіотики при появі незначних симптомів та не вимагати у свого лікаря їх вам виписати, бо у вас болить горло чи треба що-небудь пропити. Запам’ятайте, що антибіотики – не панацея, і скоріш за все, навіть якщо ви їх пили (призначивши самостійно) і вам стало легше – це не їхня заслуга.

Якщо вам виписали антибіотики – важливо пропити їх правильно. Дотримуйтеся курсу, який вам призначив лікар, не переривайте лікування, навіть якщо вам вже стало легше, не допивайте антибіотик за членами своєї сім’ї, якщо є залишки. Такі дії лише посилюють стійкість бактерій до антибіотиків.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора