Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Монастирищина долучилася до акції «16 днів проти насильства»

Дата: 09.12.2021 16:55
Кількість переглядів: 157

Фото без опису

Міжнародна спільнота щорічно підтримує акцію „16 днів проти насильства”. Тисячі громадян та сотні державних і громадських організацій з більш ніж 100 країн світу активізують з 25 листопада по 10 грудня свої зусилля заради об’єднуючої мети: збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства у співвітчизників, створити в конкретному регіоні соціальний простір, вільний від насильства. Україна приєдналася до акції “16 днів проти насильства” з 2001 року.

Метою кампанії в Україні є актуалізація гострих проблем домашнього насильства та насильства над дітьми для української громадськості, а також активізації громадських об’єднань та державних установ у діяльності і захисту прав жінок у нашій державі та формування ненасильницької ідеології в українському суспільстві.

Тож з метою привернення уваги учасників навчально – виховного процесу до проблеми насильства у суспільстві та попередження негативних явищ, що можуть призвести до насилля або спровокувати його вчинення, начальником відділу соціальної роботи Центру соціальних служб Монастирищенської міської ради, головним юристом відділу «Монастирищенського бюро правової допомоги», бібліографом Монастирищенської публічної бібліотеки, працівниками ювенальної первенції були проведені лекції, бесіди та обговорення в усіх навчальних закладах міста, Цибулівській ЗОШ та ПТЛ №25.

Фахівці розповідали дітям про їх права та обов’язки, адже їх знання допоможуть юним громадянам у становленні та розвитку особистості, допоможуть закріпити повагу до прав і свобод інших людей, знання своїх прав необхідне перш за все для того, щоб зрозуміти, коли їх порушують, щоб вміти захистити себе та інших.

У ході заходу також нагадали учням про відповідальність за вчинення правопорушень та проступків неповнолітніми. Переглянуто тематичні відеофільми та проаналізовано.

Проведені заходи спонукали здобувачів освіти до аналізу власних дій, вчинків, переосмислення цінностей. Сприяли вихованню в учнівської молоді людяності, відповідальності, любові до ближнього, поваги до гідності іншої людини, свідомого ставлення до своїх прав та обов’язків, а також шанобливе ставлення до людей(дітей) з інвалідністю.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора