Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Вшанували подвиг ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС

Дата: 14.12.2021 11:30
Кількість переглядів: 224

В історії нашого багатостраждального народу чимало скорботних дат, спогад про які пронизує серце гострим болем.

Одна з них – 14 грудня, коли в Україні традиційно вшановують ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС – людей, які ціною свого життя і здоров’я змогли приборкати страшну трагедію ХХ століття.

Нагадаємо, що цей день вибрано для вшанування ліквідаторів не випадково. Саме 14 грудня 1986 року Державний комітет ухвалив в експлуатацію комплекс захисних споруд («саркофаг») на Чорнобильській АЕС.

Ця біда торкнулася сотень тисяч українців - ліквідаторів, переселенців, дітей та дорослих.

Тисячі загиблих, тисячі тих, хто ліквідовував наслідки аварії, втратили своє здоров’я — така страшна ціна Чорнобильської трагедії. Ось уже 35 років біль і тривога Чорнобиля залишається в наших серцях. Ці відчуття змушують кожного зупинитись і озирнутись в той страшний 1986-й.

14 грудня заступники міського голови, керівники структурних підрозділів міської ради, надзвичайники, ліквідатори поклали квіти до пам’ятного знаку, схиливши в пошані голови перед подвигом мужніх людей, які ціною свого життя та здоров’я зробили все, щоб мінімізувати наслідки однієї з наймасштабніших в історії людства техногенних катастроф.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора