Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Зима прийшла з дарами – добрими святами!

Дата: 22.12.2021 11:00
Кількість переглядів: 325

Фото без опису

«…і як би не змінювався світ, куди б не закинула тебе доля, завжди зберігай у серці ті духовні скарби, які дісталися тобі у спадок від попередніх поколінь»

Грудень – чи не найбагатший місяць року на свята. Народні звичаї та традиції наповнюють наше серце чарами рідної землі, культури, а душу – цілющим бальзамом, який сповнює її могутньою силою. Бібліотеки громади роблять великий внесок в справу відродження, популяризації та розповсюдження українських звичаїв, обрядів, традицій шляхом організації книжково-ілюстративних виставок, переглядів літератури та проведення різноманітних масових заходів.

З метою популяризації знань про народні традиції та звичаї, виховання почуття національної гідності та любові до рідного народу, реклами книг з фонду Монастирищенської публічної бібліотеки для здобувачів освіти професійного ліцею бібліотекарем юнацького абонементу Юлією Стецюк було проведено народознавчий календар «Україна зустрічає гурт зимових свят». На заходах молодь ознайомили з зимовим циклом народознавчих свят, їх змістом, символікою, традиціями і історією святкування, – тією скарбницею української культури, яка зберігалась в генетичній пам’яті українців протягом тисячоліть. Юнацтву було цікаво дізнатись як святкували свята наші предки, як проходили вечорниці, як молодь в давнину проводила свій вільний час.

В фоє книгозбірні облаштовано книжкову виставку-інсталяцію «Звичаї і традиції українського народу», де зібрано книги, матеріали про зимові релігійні свята, українське народознавство. Для користувачів соціальної мережі фейсбук на сторінці Монастирищенської публічної бібліотеки публікувались огляди всіх свят, чиї іменини святкувались, розповіді про знаменитих українців з цими іменем: Катерини, Андрія, Варвари, Миколи, Ганни.

Багатющий скарб звичаїв нашого народу ми отримали в спадок і мусимо зберегти його та, нічого не втративши, передати іншим поколінням, щоб не перервався зв’язок поколінь, щоб зберегти генетичну пам’ять нашого народу.

Гарних та веселих свят, шановна громадо!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора