Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Електронний паспорт: де ним можна користуватися в Україні

Дата: 28.12.2021 10:55
Кількість переглядів: 344

Електронні паспорти громадян України в додатку “Дія” на законодавчому рівні прирівнюються до їх фізичних аналогів.

Це стало можливим з прийняттям Закону «Про внесення змін до Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус». Закон набув чинності 23 серпня 2021 року.

Для того, щоб скористатися електронним паспортом, достатньо мати з собою телефон з цифровим паспортом, який із фото пред'явити у додатку «Дія» та натиснути на нього, щоб побачити QR/штрихкод. Код можна зчитати сканером чи планшетом.

У застосунок не потрібно завантажувати жодні документи, оскільки вони туди підтягуються автоматично. Е-паспорти формуються засобами Єдиного державного веб-порталу електронних послуг.

Використовувати електронний паспорт можливо лише в межах України, наприклад під час подорожей залізничним або повітряним транспортом у межах України; під час медичного обслуговування чи банківських операцій (в тому числі відкриття рахунків у банках); для отримання адміністративних, готельних, телекомунікаційних, бібліотечних послуг та пошти; під час придбання товарів у магазині й для підтвердження особи на запит поліції та правоохоронних органів.

Е-паспорти доступні лише тим українцям, які мають ID-картку або біометричний закордонний паспорт. Паспорт-книжечки зразка 1994 року та небіометричні закордонні паспорти не відображаються в за стосунку «Дія». Але ID-картку можна оформити незалежно від місця реєстрації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора