Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Профіль митця: Василь Симоненко

Дата: 05.01.2022 14:56
Кількість переглядів: 185

Фото без опису

Можна все на світі вибирати, сину,

Вибрати не можна тільки Батьківщину.

 

8 січня 2022 року минає 87 річниця з дня народження великого поета-патріота України Василя Симоненка. Його творчість виділяється яскравим променем на фоні поезії 60-х років. Скільки років наш народ не знав своєї історії, не знав багатьох талановитих письменників, які пожертвували собою через любов до рідного народу! До таких поетів належить і Василь Симоненко. Неповних двадцять дев'ять років прожив поет, але залишив у спадок стільки, що вистачить на життя багатьох поколінь…

До відзначення дня народження поета Монастирищенська публічна бібліотека взяла участь у ініційованому Черкаською обласною бібліотекою для юнацтва ім.В.Симоненка поетичному флешмобі, під час якого молодь читала вірші поета, а відео поширювали в мережі Фейсбук. Для здобувачів освіти професійного ліцею бібліотекарем юнацького абонементу Юлією Стецюк був проведений літературний календар «Людина великого таланту», на якому було розкрито постать поета, проілюстровано сторінки його життя та творчості, звучали рядки його невмирущої поезії. На юнацькому абонементі організовано виставку-портрет «Невмируще слово В.Симоненка», на якому зібрано всі видання поета, а також матеріали про нього.

Він любив рідну землю, Україну свою безталанну, невмирущу українську пісню, чарівну мову народу. Василя Симоненка випоїла соками рідна земля, яка дала йому голос сердечний і ніжний, сповнила серце почуттям патріота і поборника рідної культури. Вітчизна і мати – ці слова були для поета синонімами ніжності та синівської любові. Він вірить у майбутнє своєї Батьківщини і свого багатостраждального народу, у його невмирущу силу:

Народ мій є! Народ мій завжди буде!

Ніхто не перекреслить мій народ!

Пощезнуть всі перевертні й приблуди,

І орди завойовників-заброд.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора