Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«Сергій Корольов – українець, який відкрив світові космос»

Дата: 12.01.2022 15:20
Кількість переглядів: 194

Фото без опису

Земля українська є батьківщиною багатьох визначних учених і культурних діячів, що зробили неоціненний внесок до розвитку світової науки й культури. Нас оточує багато техніки, без якої ми не мислимо своє існування і появи якої ми зобов'язані технічному генію наших співвітчизників.

12 січня виповнюється 115 років від дня народження Сергія Павловича Корольова, який народився у м. Житомир. Саме Корольов поклав початок ери практичної космонавтики. Під його керівництвом був створений перший комплекс, запущена ракета-носій і безліч балістичних і геофізичних ракет, а 18 березня 1965 р. здійснений вихід людини у відкритий космос. Вражаюче, але велику кількість своїх розробок Корольов зробив в ув’язненні. У 1939 р. НКВС організував конструкторське бюро в таборах, змушуючи в’язнів-фахівців «за баланду» працювати над проєктами. У числі таких видатних вчених виявився і Сергій Корольов, засуджений до 10 років позбавлення волі як ворог народу. Іменем українця названі кратер на Марсі, кратер на зворотному боці Місяця, астероїд 1855 Корольов, високогірний пік на Памірі, перевал на Тянь-Шані.

До ювілею Сергія Корольова в Монастирищенськй бібліотеці для дітей підготовлено актуальний репортаж та влаштовано книжкову виставку: «Сергій Корольов – українець, який відкрив світові космос». Запрошуємо наших читачів ознайомитися з книгами, які розповідають  про життя видатного українця.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора