Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Соборність України: від ідеї до сьогодення

Дата: 21.01.2022 12:11
Кількість переглядів: 388

      22 січня – одна з найважливіших дат в історії нашої країни. Це День Соборності України, день проголошення Акту Злуки. У важкій тривалій боротьбі за національне визволення наш народ не раз переживав як гіркі, так і радісні події. Одна з таких сторінок нашого минулого – боротьба українського народу за незалежність та соборність своїх земель.

     До Дня Соборності України Монастирищенською публічною бібліотекою було підготовлено і проведено ряд заходів. В фоє книгозбірні організовано книжкову виставку-інсталяцію «Злука: віків і волі вічні дзвони». З метою ознайомлення з історією України, виховання патріотизму, розвитку громадянської гідності, відповідальності за майбутнє своєї країни для здобувачів освіти 11-А класу ОЗЗСО І-ІІІ ст. «Ліцей «Ерудит» було проведено історичну хроніку «На шляху до створення Української держави», а для учнів професійного ліцею працівниками книгозбірні проведено історичний урок єдності «Соборність України: від ідеї до сьогодення». Молодь дізналась нові цікаві факти про День Соборності, було відтворено процес укладення Акту Злуки між УНР та ЗУНР 22 січня 1919 року, презентовано нові видання від Українського інституту книги, які ілюструють цей період історії.

      Сьогодні наша країна переживає тяжкі часи. На Сході нашої країни вояки Української армії захищають соборність нашої держави. Ми вдячні їм за цей патріотичний подвиг. Соборність передбачає не лише пам’ять про минуле, а й потребує згуртованої спільної праці та взаємодії в сучасній Україні, коли ми, з різних регіонів, спілкуємося, разом працюємо, створюємо знакове і важливе.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора