Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Монастирищі відбулося покладання квітів з нагоди Дня Соборності України

Дата: 22.01.2022 11:00
Кількість переглядів: 211

Фото без опису

Традиційно 22 січня у нашій державі відзначається День Соборності України. Цього дня більш ніж 100 років тому було проголошено Акт злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки. Монастирищенська територіальна громада долучилася до відзначення цього всенародного свята. З нагоди знаменної для країни дати в громаді відбулося покладання квітів.

Заступник міського голови Олег Недогода, секретар міської ради Наталія Шамрай та керуюча справами виконавчого комітету міської ради Світлана Тесленко поклали квіти до пам’ятних знаків Героям Небесної Сотні, що знаходяться біля Меморіалу Слави, та на території Храму Святого Миколая Чудотворця і вшанували пам'ять про загиблих земляків – воїнів АТО/ООС.

В цей день також була вшанована пам'ять славних синів Монастирищини та борців за незалежність України: Митрополита Василя Липківського (с. Попудня ), пам’ятники якому побудовані у США та Канаді; Митрополита Миколи Борецького (с. Сарни); борця за Незалежність України у її новітній час – Анатолія Лупиноса (с. Сатанівка).

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора