Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Вшанували пам’ять жертв Голокосту

Дата: 27.01.2022 11:05
Кількість переглядів: 769

Фото без опису

Будь-яке переслідування та знущання над людиною – злочин, а коли йде знищення людей за національною ознакою – це геноцид. Тотального винищення в роки Другої світової війни зазнали євреї, яких розстрілювали та закатовували фашисти в концентраційних таборах. Голокосту – геноциду єврейської раси в роки Другої світової війни піддалися понад 6 мільйонів євреїв. Зокрема на Монастирищині в Поперечному Яру у 1942 році нацистами було розстріляно близько 6500 мирних жителів єврейського походження.

27 січня у всьому світі відзначається Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Адже саме в цей день у 1945 році радянська армія звільнила в’язнів концтабору Освенцим (Аушвіц-Біркенау).

З метою вшанування пам’яті безневинно закатованих фашистами представників єврейської нації по всій Україні та за її межами проводяться заходи.

Тож сьогодні, 27 січня, в Монастирищенській громаді відбувся поминальний захід вшанування пам’яті загиблих євреїв, а також мільйонів усіх тих чоловіків, жінок, дітей, у яких страшний Голокост забрав право на життя. До пам’ятних знаків жертв Поперечного Яру відбулось покладання квітів за участю міського голови Олександра Тищенка, його заступника Зоряни Заворотної, начальника управління документообігу, контролю, інформаційної політики та архівної справи Галини Темченко та депутата міської ради Олександра Бойка.

Пам`ятати і не повторювати помилки минулих поколінь – це те, до чого ми маємо прагнути. Всі люди різні, але всі – рівні. Всі люди однаково мають право на життя, незалежно від національності, кольору шкіри чи віросповідування. Доброта та милосердя, толерантне ставлення один до одного – це те, що робить людину людиною.

Пам’ять про Голокост необхідна нам, щоб наші діти ніколи не були жертвами або байдужими спостерігачами проявів ворожнечі. Тепер, коли Голокост відходить у минуле, нинішнє покоління має продовжити естафету пам’яті, відстоювати гідність людини і докладати зусиль до недопущення геноцидів і злочинів проти людяності.

Для багатьох народів незалежна Україна стала Батьківщиною. Мир і злагода – це головне, що нам потрібно сьогодні. Пам’ятаючи про трагедію минулої війни, ми з надією дивимося в майбутнє і віримо в нашу державу.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора