Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту

Дата: 27.01.2022 10:30
Кількість переглядів: 776

Фото без опису

         Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту запровадила Генеральна асамблея ООН Резолюцією № 60/7 від 1 листопада 2005 року. “Голокост, який призвів до знищення однієї третини євреїв і незліченної кількості представників інших національностей, завжди слугуватиме всім людям пересторогою про небезпеки, які приховують у собі ненависть, фанатизм, расизм та упередження…" – зазначається в документі. 10 років тому Україна приєдналася до відзначення Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту. Усього жертвами Голокосту стали 6 мільйонів європейських євреїв. На території України загинули півтора мільйона. Були знищені всі єврейські громади, які існували на території нашої країни до Другої світової війни.

До Дня пам’яті жертв Голокосту Монастирищенською публічною бібліотекою проведено вечір пам’яті «Згадують свідки» та історичну годину «Чорних дат у людства є чимало» для ряду груп  професійного ліцею. На юнацькому абонементі організовано виставку-спомин «Голокост: пам’ять і уроки». На заходах молоді було розказано про трагічну сторінку світової історії, презентовано книги, в яких розповідається про ті страшні події під час другої світової війни та акцентовано увагу на тому, що прояви непримиренності, расизму, ненависті до людей інших національностей, віросповідання, політичних поглядів не мають мати місце в сучасному світі.

У Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту по всьому світу триває флешмоб #WeRemember. Люди фотографуються з цими словами та викладають світлини у соцмережі, щоб нагадати, що ані Голокост як один із найбільших злочинів проти людяності, ані його жертви не забуті.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора