Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Трагічний епізод у боротьбі за незалежність

Дата: 28.01.2022 14:47
Кількість переглядів: 166

29 січня 1918 року відбулася надзвичайно трагічна подія в українській історії – бій під Крутами, який набув для українського народу символічного значення, став легендою, прикладом героїзму і жертовності молодого покоління в боротьбі за незалежну Україну.

З метою вшанування пам’яті загиблих під Крутами в Монастирищенській бібліотеці для дітей влаштована виставка реквієм: « Крути –крок  юних до безсмертя», для користувачів бібліотеки підготовлена відео презентація та проведено екскурс в історію: «Трагічний епізод у боротьбі за незалежність» для учнів 6-Б класу Ліцею «Ерудит» вчитель Тарасюк Наталія Олександрівна. Переглянути відео-презентацію за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=wSXkKsu4q7c

       Бібліотекар розповіла дітям про бій під Крутами, наголосивши на тому, що 29 січня 1918 року – це не лише день скорботи за українською молоддю, а й день величі духу української нації. Зробила огляд  літератури в якій розповідається про юнаків, котрі пожертвували своїм життям заради України, стали легендою для наступних поколінь борців за незалежність. Вони є прикладом для молоді. Герої Крут, були першими кіборгами у нашій історії. І в нашій пам’яті вони назавжди залишаться вічно молодими.

Крути ввійшли в історію України як символ національної честі. Ті, хто загинув у битві під Кругами назавжди залишаться в нашій пам'яті. Вони полягли, щоб ми сьогодні жили у вільній і незалежній Українській державі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора