Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Профнавчання-інвестиція в майбутнє

Дата: 31.01.2022 10:13
Кількість переглядів: 205

Фото без опису

Вже не вперше Монастирищенська районна філія Черкаського обласного центру зайнятості презентує професійне навчання як одну із соціальних послуг, якою можуть скористатися безробітні громадяни, перебуваючи на обліку в службі зайнятості.

Як показує практика, громадяни, які дійсно шукають роботу і бажають працювати, використовують максимум можливостей для того, щоб працевлаштуватися. Одним із шляхів для працевлаштування є отримання нової професії, адже саме конкурентоспроможна професія пришвидшує працевлаштування безробітного.

Що дає направлення на профнавчання служби зайнятості? Воно гарантує, що навчання буде проводитися в навчальних закладах, які пройшли відповідний конкурсний відбір, за навчальними програмами, які дають право на отримання відповідної професії та кваліфікації з видачею документів державного зразка. І головне – навчання для безробітних організовується безкоштовно.

Протягом 2021 року  майже 80 безробітних, що перебували на обліку у Монастирищенській службі зайнятості підвищували кваліфікацію та навчалися за такими програмами як: «Особливості в технологіях та охорона праці при виготовлені цегли», «Спеціальне навчання та повторна перевірка знань для операторів котелень та машиністів (кочегарів) котелень», «Спеціальне навчання з питань безпечного виконання робіт з пестицидами і агрохімікатами та перевірка рівня знань осіб, діяльність яких пов’язана з транспортуванням, зберіганням, застосуванням і торгівлею пестицидами й агрохімікатами»

На сьогодні розширюються можливості навчання, адже місце навчання часто грає вирішальну роль при погодженні людини на навчання. Монастирищенська РФ плідно співпрацює з Монастирищенським професійним ліцеєм у питанні навчання безробітних громадян за направленням центру зайнятості на базі навчального закладу, Державним професійно-технічним навчальним закладом «Черкаський навчальний центр Міністерства аграрної політики та продовольства України», Рівненським центром професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості. Співпраця з цими навчальними закладами дає можливість навчати безробітних  без відриву від домівок, адже навчання проходить на базі ДНЗ «Монастирищенський професійний ліцей», а також може здійснюватись у приміщенні центру зайнятості як офлайн так і онлайн.

Окрім групових навчань, 28 осіб Монастирищини мали змогу стажуватися на робочих місцях у ФОП Трохимчук М. Баранівська І., Яковлєва Н., Стасінєвич Р., Коваленко Л., Добрянський В. за такими професіями як слюсар, продавець продовольчих та непродовольчих товарів, лаборант, тобто за професіями, які є перспективними в межах району.

Завдяки професійному навчанню за направленням служби зайнятості людина не просто підвищує свою конкурентоспроможність, а ще й відкриває себе у новій професії.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора