Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Творець українського байкарства

Дата: 02.02.2022 16:00
Кількість переглядів: 360

Фото без опису

Талановитий письменник, «актор пречудовий українських байок» (за висловом І.Франка), задушевних ліричних віршів, оповідань і повістей, організатор літературних сил – така заслуга Євгена Гребінки  перед рідною культурою за дуже короткий вік,  - усього 36 років відвела йому доля. А ще готувала воно його до найважливішої події вжитті – зустрічі з кріпаком Тарасом Шевченком. Саме Євген Гребінка докладе зусиль. Аби викупити його з кріпацтва  та видати «Кобзаря»

Літературна діяльність Гребінки тривала близько двох десятиліть. За цей порівняно невеликий час ним були створені оригінальні твори українською та російською мовами, байки, романи, повісті, оповідання, загалом понад 40 творів. Славу  Гребінці принесли його байки.

З нагоди 210-річчя від дня народження Євгена Павловича Гребінки в Монастирищенській бібліотеці для дітей влаштовано літературну світлицю присвячену видатному митцю: «Творець українського байкарства». З творами поета-байкаря, книгами про його життя можна ознайомитись завітавши до нашої бібліотеки.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора