Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Запрошення до онлайн-наради з Міністерством аграрної політики та продовольства України щодо заходів з профілактики отруєння бджіл

Дата: 14.02.2022 12:06
Кількість переглядів: 251

        Всеукраїнська асоціація громад (ВАГ) запрошує Вас долучитися до онлайн-наради з Міністерством аграрної політики та продовольства України щодо заходів з профілактики отруєння бджіл.

      Попередження отруєння бджіл є спільним завданням влади, бджолярів та сільгоспвиробників. Лише злагоджена взаємодія та ефективна комунікація всіх учасників процесу дозволить налагодити в громаді гармонійний розвиток бджільництва та інших галузей сільгоспвиробництва. 

      На нараді йтиметься про відповідальність органів місцевого самоврядування, сільгоспвиробників та бджолярів щодо дотримання законодавства про застосування засобів захисту рослин; необхідність завчасного повідомлення про заплановане застосування засобів захисту рослин; про основні причини отруєння бджіл; заходи щодо профілактики та механізми установлення факту отруєння бджіл.

      Нарада відбудеться 17 лютого 2022 року з 15:00 до 16:30 за допомогою ZOOM-зв’язку та одночасно транслюватиметься на YouTube-каналі ПроLand за посиланням: https://youtu.be/SL5bZY1pocY .

      Організаторами наради є Міністерство аграрної політики та продовольства України, Всеукраїнська асоціація громад та Всеукраїнський Конгрес Фермерів. Формат заходу: онлайн-нараду буде організовано за допомогою ZOOM-зв’язку між студією у м. Києві та приміщеннями в громадах.

       Технічні можливості задавати питання спікерам під час наради будуть лише у тих учасників, громади яких забезпечать ZOOM-зв'язок у приміщенні з фермерами та бджолярами.

    Для безпосередньої участі у нараді в приміщенні громади необхідна обов’язкова реєстрація учасників (бджолярів та фермерів) за посиланням https://farmers.org.ua/form-request/ до 12:00 16 лютого 2022 року.

Для участі у нараді відповідальному у громаді слід зареєструватися за посиланням https://communities.org.ua/usaid/public/form-request/ до 15:00 14.02.2022р. ZOOM-посилання надійде за день до заходу на адресу вказану при реєстрації відповідальним громади. Інформація про зареєстрованих через онлайн-форму учасників наради у громаді надсилатиметься до відповідального за АПК громади від керівника структурного підрозділу з питань агропромислового розвитку обласної державної адміністрації.

 

 

Програма

15:00–15:20

Вітальне слово

Тарас ВИСОЦЬКИЙ – перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України

Іван СЛОБОДЯНИК - виконавчий директор Всеукраїнської асоціації громад, Голова Всеукраїнського Конгресу Фермерів

15:20–15:50

Інформування щодо основних причин отруєння бджіл, заходів профілактики отруєння бджіл, механізмів установлення факту отруєння бджіл, обов’язків фізичних осіб та суб’єктів господарювання, які застосовують засоби захисту рослин

Оксана БОРЕЙКО – завідувач сектору розвитку бджільництва управління тваринництва та племінної справи Департаменту аграрного розвитку Мінагрополітики

15:50–16:20

Обговорення з учасниками наради

16:20–16:30

Заключне слово

Тарас ВИСОЦЬКИЙ – перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України, голова робочої групи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора