Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Війна – це не час для збагачення гаманця

Дата: 04.03.2022 12:45
Кількість переглядів: 115

У часи, коли вся країна згуртувалася для протидії військовій агресії, деякі підприємливі монастирищани вмудряються нажитися шляхом необґрунтованого підвищення цін на продукти харчування. Такі факти були встановлені безпосередньо в Монастирищенській громаді.

Окрім цього, ці люди перешкоджають здійснювати торгівельну діяльність селянам, які реалізують свою продукцію за помірними цінами!

Наголошуємо, що у такі важкі для країни часи підвищення цін на хліб та інші продукти є неприпустимим. Згідно постанови Кабінету Міністрів України від 12 січня 2022 року запроваджено граничний рівень торговельної надбавки не вище 10% на деякі продукти харчування. Зокрема, постановою на цей час заборонено встановлювати торговельну націнку на: хліб житньо-пшеничний; батон; крупу гречану; цукор-пісок; борошно пшеничне вищого ґатунку; макаронні вироби вітчизняного виробництва (вермішель з борошна пшеничного вищого ґатунку); молоко пастеризоване жирністю 2,5% (у плівці); олію соняшникову; яйця курячі категорії С1; птицю (тушку курячу); масло вершкове з жирністю 72,5%.

Звертаємося до усіх підприємців та базарних торговців Монастирищенської громади, здійснюйте свою діяльність згідно чинного законодавства та не перешкоджайте діяльності інших торговців. В іншому випадку до вас будуть застосовані жорсткі міри, в тому числі й конфіскація товару!

Зважаючи на воєнний стан в Україні, з метою унеможливлення маніпуляцій цінами з боку приватних підприємців-власників закладів торгівлі та базарних торговців просимо в разі недотримання вимог вищевказаного законодавства фіксувати факти порушень, реагуючи на сигнали завищення цін, та повідомляти про них у правоохоронні органи.

В умовах війни, коли питання забезпечення харчовими продуктами набуло гострої соціальної значущості, кожен приватний підприємець повинен усвідомлювати жахливі реалії воєнного часу, який є складним періодом виживання й згуртування для всіх українців, а не засобом збагачення й морального знецінення для окремих осіб!

Слава Україні!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора