Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Комендантська година на Монастирищині: що треба знати!

Дата: 21.03.2022 12:22
Кількість переглядів: 164

Фото без опису

Відповідно до введеного воєнного стану в Україні, на Монастирищині діє комендантська година. 

Комендантська година передбачає «заборону перебування у визначений період доби на вулицях та в інших громадських місцях без спеціально виданих перепусток та посвідчень».

У нашій громаді вона функціонує з 21:00 до 06:00. У встановлені години потрібно залишатися вдома, а якщо пролунають сирени – спуститися в укриття. Громадянам необхідно завжди мати при собі документ, що посвідчує особу, для пересування населеним пунктом.

Контроль за дотриманням громадянами комендантської години  здійснюється патрулями.

Комендантський патруль має право затримати людину і перевірити документи, аби з'ясувати, чи може вона перебувати на вулиці в цей час.

У разі необхідності правоохоронці можуть проводити огляд речей, транспортних засобів, багажу і вантажів, службових приміщень і житла затриманих громадян. Якщо особа чинить опір, комендантські патрулі можуть застосувати фізичну силу або спецзасоби.

На вулиці під час дії комендантської часу можна бути лише в екстрених випадках, наприклад, за потреби доїзду до медичного закладу, при тому необхідно мати документ, що посвідчує особу, та обґрунтувати причину порушення.

Правопорушників правоохоронці будуть притягувати до відповідальності.

За відмову від виконання законного розпорядження або вимоги патруля передбачено штраф, громадські чи виправні роботи або адміністративний арешт до 15 діб. Якщо порушник вчиняє опір – йому загрожує штраф від 17 000 до 34 000 грн або позбавлення волі до 5 років.

Зверніть увагу! Поширення неправдивих чуток, які можуть спричинити паніку серед населення або порушення громадського порядку, карається штрафом або виправними роботами.

Зберігаємо спокій, витримку та віримо в нашу армію!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора