Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Допомога українцям, які вимушено покинули свої домівки через бойові дії

Дата: 31.03.2022 16:00
Кількість переглядів: 258

Через військову агресію росії мільйони українців втратили житло або через небезпеку були вимушені покинути свої домівки. За даними ООН 6,5 млн. осіб стали вимушеними переселенцями. За ініціативи Президента України Володимира Зеленського Уряд України розробив та реалізує комплексну програму підтримки переселенців, яка охоплює три напрямки: гроші, робота та житло.

Програма почала роботу з 21 березня з реєстрації тимчасових переселенців територіальними громадами та ЦНАПами. З 30-го березня запрацює реєстрація через застосунок «Дія». Виплати будуть здійснюватися на банківську картку.

Держава виплатить кожному переселенцю в Україні мінімальну грошову щомісячну допомогу в сумі 2 тисячі гривень. Дана опція буде доступна у застосунку «Дія».

Також 3 тисячі гривень будуть виплачені на кожну дитину, яка через війну вимушено переїхала в більш безпечні регіони.

Крім того, Уряд розпочинає програму працевлаштування всіх переселенців. Для цього держава виплачуватиме роботодавцям, які беруть на роботу переселенців з постраждалих регіонів, по 6,5 тис. грн за кожного працевлаштованого. Ці кошти роботодавці будуть витрачати на оплату праці таких працівників.

Постановою Кабінету Міністрів України від 20.03.2022 № 331 затверджено Порядок надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні: https://www.kmu.gov.ua/…/pro-zatverdzhennya-poryadku

Компенсація витрат надається роботодавцю за кожну працевлаштовану особу на умовах строкового або безстрокового трудового договору (контракту), гіг-контракту, зокрема за сумісництвом, за таких умов:

  •       роботодавець перебуває на обліку як платник єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування;
  •       розмір заробітної плати працівника за повністю виконану місячну (годинну) норму праці не може бути нижчим за розмір мінімальної заробітної плати, встановленої законодавством;
  •       подання в установленому законодавством порядку податкової звітності за IV квартал 2021 р. або річної звітності за 2021 рік.

Компенсація витрат надається у розмірі 6500 гривень щомісяця за кожну працевлаштовану особу на період воєнного часу та протягом 30 календарних днів після його скасування або припинення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора