Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В Монастирищенській міській територіальній громаді запроваджується послуга надання компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб

Дата: 01.04.2022 12:01
Кількість переглядів: 1099

 В Монастирищенській міській територіальній громаді запроваджується послуга надання компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану та не отримують щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг.

Інформація про послугу

Власникам житла, які безкоштовно прихистили внутрішньо переміщених осіб запроваджено гарантовану державну підтримку для компенсації витрат на комунальні послуги. Сума компенсації за кожен день, починаючи з дня включення жилого приміщення до реєстру жилих приміщень, доступних для безоплатного розміщення внутрішньо переміщених осіб але не раніше дати включення до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб інформації та визначається на рівні 14.77 гривні за кожну прийняту особу, незалежно від віку.

Хто може звернутися:

Фізична особа- власник житла, зареєстрований на порталі «ПРИХИСТОК». Також важливою умовою для отримання компенсації є дата звернення від власника домогосподарства про включення до реєстру жилих приміщень, доступних для безоплатного розміщення внутрішньо переміщених осіб та відсутність боргів за комунальні послуги.

Куди звернутися:

У селах громади – до діловода вашого села;

У місті – до відділу соціальної політики та охорони здоров’я міської ради.

Документи, що необхідно надати для отримання послуги:

Підтвердження реєстрації на порталі «ПРИХИСТОК»

Заява на отримання компенсації витрат (зразок заяви)

Свідоцтво про право власності на житло

Документи, що посвідчують особу надавача житла та кожного з проживаючих (паспорт, ідентифікаційний код, свідоцтво про народження дитини, довідка внутрішньопереміщеної особи тощо).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора