Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В Монастирищенській міській територіальній громаді запроваджено послугу надання компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб

Дата: 17.11.2022 12:06
Кількість переглядів: 942

Фото без опису

 

В Монастирищенській міській територіальній громаді надається послуга, спрямована на реалізацію постанови Кабінету Міністрів України від 19.03.2022 №333 «Про затвердження Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану», зі змінами затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 30.09.2022 №1094 (далі – Постанова).

Інформація про послугу

Власникам житла, які безкоштовно прихистили внутрішньо переміщених осіб запроваджено гарантовану державну підтримку для компенсації витрат на комунальні послуги. Сума компенсації за кожен день, починаючи з дня включення жилого приміщення до реєстру жилих приміщень, доступних для безоплатного розміщення внутрішньо переміщених осіб, визначається на рівні

14.77 гривні на добу з 1 квітня по 30 вересня

      30.00 гривень на добу з 1 жовтня по 31 березня

за кожну прийняту особу (незалежно від віку), що перемістилася з територій відповідно до Переліку територіальних громад, який затверджений наказом Мінреінтеграції   від 22 грудня 2022 року № 309.

Хто може звернутися:

Фізична особа-власник житла.
Також важливою умовою для отримання компенсації є дата звернення від власника домогосподарства. Повідомлення необхідно подати на наступний день після розміщення у себе внутрішньо переміщених осіб.

Куди звернутися:

У селах громади – до діловода вашого села;

У місті – до відділу соціальної політики та охорони здоров’я міської ради.

Документи, що необхідно надати для отримання послуги:

Повідомлення про безоплатне розміщення ВПО (бланк повідомлення);

Свідоцтво про право власності на житло;

Реквізити банківського рахунку;

Документи, що посвідчують особу надавача житла та кожного з проживаючих (паспорт, ідентифікаційний код, свідоцтво про народження дитини, довідка внутрішньо переміщеної особи тощо).

Щомісяця подається заява на отримання компенсації витрат (бланк заяви)

Враховуючи чисельні звернення осіб, що розмістили внутрішньо переміщених осіб, а також представників територіальних громад, які є відповідальними за виконання на території громади Постанови, надаємо схематичний алгоритм реалізації Постанови:

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора