Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПРО ВІДКЛЮЧЕННЯ СПОЖИВАЧІВ ЗА НЕСПЛАТУ!

Дата: 05.04.2022 08:30
Кількість переглядів: 145

Фото без опису

Шановні споживачі, на ваші прохання надаємо роз’яснення щодо особливостей відключення споживачів за несплату за спожиту електричну енергію.

Отже, ситуація в країні наразі наступна:

? Нарахування штрафних санкцій за невчасну оплату рахунків на час воєнного стану – заборонено.

? Відключення за несплату рахунків непобутових споживачів – не заборонено.

? Відключення за несплату рахунків непобутових споживачів, що мають ознаки об’єкта критичної інфраструктури – можливо за певних умов.

? Побутовим споживачам наразі електропостачання не припиняється.

З огляду на вищевказане, ТОВ «Черкасиенергозбут» закликає своїх споживачів якомога швидше врегулювати питання заборгованості за спожиту електричну енергію, якщо така наявна. Стягнення боргу в примусовому порядку на підставі судового рішення чи наказу призведе до одномоментного стягнення усієї суми, тому просимо регулярно здійснювати платежі та не допускати приросту заборгованості.

Звісно ж, у складний воєнний час ми з розумінням ставимося до тих споживачів, які опинилися у скрутному становищі, тому питання буде вирішуватися у кожному конкретному випадку індивідуально.

Але наполегливо просимо не зволікати і звертатися до своїх центрів обслуговування споживачів вже зараз.

Нагадаємо, від непобутових споживачів розглядатимуться ті звернення, де:

• будуть наведені дійсні та підтверджені причини, за якими розрахунки не можуть здійснюватися саме зараз;

• наявні чіткі і реальні терміни оплати (1-2 тижні) або містяться пропозиції щодо графіку погашення заборгованості.

Щодо непобутових споживачів-боржників ТОВ «Черкасиенергозбут» вимушено діяти у відповідності до вимог Правил роздрібного ринку електричної енергії та інших нормативно-правових документів України, зокрема, розпочинати процедуру попередження, і у разі невжиття заходів щодо врегулювання питання заборгованості споживачем – подавати заявки на відключення.

З огляду на це, звертаємо вашу увагу, що на даний момент відсутня можливість оперативного (безпосередньо в день відключення) скасування від’єднання споживача від мережі, тому радимо вживати заходів з недопущення відключення електропостачання одразу ж в день отримання попередження!

Наразі по ТОВ «Черкасиенергозбут» суттєво знизився рівень надходження коштів, які необхідні для закупівлі електроенергії для задоволення потреб споживачів, а виконати завдання з постачання безоплатно – не має можливості. Така ситуація несе загрозу стабільності енергосистеми області.

Тому ще раз закликаємо усіх споживачів вчасно здійснювати розрахунки, оскільки лише відповідальне ставлення до договірних зобов’язань дозволяє енергетичній галузі України функціонувати в умовах війни, забезпечувати потреби вразливих верств населення, закладів освіти та охорони здоров’я, дозволяє функціонувати об’єктам військової інфраструктури, від яких насправді залежить наше з вами майбутнє!

Адміністрація ТОВ "Черкасиенергозбут"


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора