Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Внутрішньо переміщені особи долучаються до благоустрою громади

Дата: 13.04.2022 14:00
Кількість переглядів: 262

Фото без опису

З початку війни Монастирищина прийняла тисячі людей, які були змушені залишити домівки й рятуватися через вторгнення російських окупантів. Дехто перевів дух й поїхав далі, а дехто залишився тут й активно долучається до волонтерського руху та допомагає громаді. Однією із внутрішньо переміщених осіб, яка проявила ініціативу й запропонувала допомогти з благоустроєм в місті Монастирищі, є Наталія Рибка.

Жінка родом із Цибулева, але уже багато років мешкає в Києві. Війна 24 лютого 2022 року застала Наталію з родиною в столиці. Щоб убезпечити себе та рідних Рибки вирішили переїхати в заміський будинок в селі Забуччя Ірпінської міської територіальної громади й опинилися в самому епіцентрі бойових дій.

Колони російських танків рухалися селищем й відразу почали глушити зв'язок. Через обстріли та постійні вибухи зникла вода, світло та тепло. Окупанти ще не встигли облаштуватися в селі, але уже жорстко ставилися до місцевих жителів й наганяли на людей страх.

Кілька днів життя у таких умовах і уже тоді стало зрозуміло, що потрібно тікати. Наталія з чоловіком, дітьми та онуком вирішили їхати й на щастя їм вдалося вибратися неушкодженими. Тимчасово облаштувалися в Цибулеві, але згадки про страшні часи проведені під обстрілами та думки про те, чи вцілів будинок і які «сюрпризи» їм залишили окупанти не покидають Наталію Михайлівну.

Сама Наталія ландшафтний дизайнер, займається топіарним мистецтвом – фігурною стрижкою рослин – й щоб хоч якось відволіктися від важких думок вирішила допомогти місту з благоустроєм. Дизайнер спроектувала чудову рослинну композицію в центрі міста й уже приступила до роботи. Також жінка планує висадити біля погруддя Т.Шевченка алею троян, декоративні рослини для якої придбає Роман Чуприна.

Щиро дякуємо за активність та небайдужість, що навіть у такі складні часи знаходите можливість та долучаєтеся до розквіту малої Батьківщини.

Наталія вірить, що війна скоро закінчиться й родина зможе повернутися до звичного життя. Перемога обов’язково буде за нами! Ми сильні, бо ми єдині!!!

Запрошуємо усіх, хто має бажання й готовий бути корисним для нашої громади, долучатися й якщо маєте свої ідеї та пропозиції, звертайтеся до приймальні міської ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора